Main content

Datum: 30 Oktober 2021 31 Oktober 2021

Tijd: 09:30 - 22:00

Locatie:
Diverse locaties
Leidseplein, Amsterdam

Website

Organisatie: Brainwash

Event Brainwash Festival

Wat als je de belangrijkste vragen van nu voorlegt aan de meest toonaangevende filosofen en wetenschappers en de spannendste makers en schrijvers van dit moment? Het Brainwash Festival is het grootste denkfestival van Nederland en België.

Brainwash Festival (30 en 31 oktober) is een explosie van gedachten, vragen en ideeën met meer dan 150 sprekers in circa 80 programma’s.

Met onder andere:

Paul Verhaeghe

We moeten er gezond, sexy en jong uitzien, steeds grotere prestaties neerzetten en uitblinken. Maar door al dat moeten zijn we verder vervreemd van onszelf dan ooit. We zijn eenzame, ongelukkige individuen geworden op zoek naar betekenis. Kan het anders? Paul Verhaeghe geeft antwoord.

Paul Verhaeghe is doctor in de klinische psychologie en hoogleraar aan de Universiteit van Gent. Met zijn boek Liefde in tijden van eenzaamheid (1998) brak hij internationaal door. In zijn fascinerende drieluik over Identiteit (2012), Autoriteit (2015) en Intimiteit (2018) analyseert hij de moderne mens én de samenleving.

Jim van Os

We zien de psychiater als een verlosser. Iemand die ons psychisch lijden zal verlichten en als het even kan al onze problemen op zal lossen. Een gevaarlijk misverstand vindt Jim van Os. De psychiater is god niet!

Jim van Os (Utrecht, 1960) is hoogleraar in de psychiatrie en voorzitter van de Divisie Hersenen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij leidt onderzoek naar psychotische stoornissen en behandelt als psychiater zelf patiënten. Hij is mede-initiatiefnemer van ‘De Nieuwe GGZ’ en oprichter van PsychoseNet.

Tom Struyf

Een klein dorpje in de VS in schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Een groot psychiatrisch ziekenhuis in Geel, België. Wat hebben ze met elkaar te maken? En wat vertellen deze twee plekken ons over ‘anders’ zijn? Tom Struyf gaat op onderzoek.

Tom is theatermaker, schrijver en landschapsontwerper. Hij studeerde als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht en als landschapsontwerper bij Van Hall Larenstein in Velp.

Check het programma voor de aanvangst- en eindtijden op brainwashfestival.nl.


Brainwash. ‘Met onze programma’s, festivals, artikelen, podcasts en televisieuitzendingen dagen we je uit om na te denken over de staat van de wereld. We geven je onverwachte inzichten op het gebied van economie, klimaat, democratie en (mentale) gezondheid en verkennen de toekomst’.

  • Deel deze pagina: