Main content

Datum: 30 September 2021

Tijd: 13:00 - 20:30

Locatie:
Inspiratie Centrum Nature For Health
Berkel-Enschot

Website

Organisatie: Stichting Green Mental Health, in samenwerking met Stichting Nature For Health, IVN, Van Helvoirt Groenprojecten en vele andere partners

Agenda - Congres Green Mental Health

Op donderdag 30 September organiseert Stichting Green Mental Health in samenwerking met Stichting Nature For Health, IVN, Van Helvoirt Groenprojecten en vele andere partners het online congres Natuur & Mentale Gezondheid vanuit het Inspiratie Centrum Nature For Health in Berkel-Enschot.

Er is in de afgelopen jaren een nieuwe ‘groene beweging’ ontstaan. Gepassioneerde mensen vanuit zorg-, agrarische en natuurorganisaties hebben de krachten gebundeld en delen kennis en ervaringen die bijdragen aan een betere mentale gezondheid in de breedste zin van het woord. Het doel is dat er binnen Nederland een netwerk ontstaat van gelijkgestemden;

Mensen met een passie voor natuur en mentale gezondheid

Waar kun je het beste een online-congres organiseren over dit thema? Bij Stichting Nature For Health in Berkel-Enschot natuurlijk. Op deze plek wordt al jaren druk gepionierd en zijn al veel nieuwe landelijke en zelfs internationale samenwerkingsverbanden ontstaan.

Welk programma kun je verwachten?

We gaan in gesprek met wetenschappers. Onderzoekers uit het hele land praten je bij over het nut en de noodzaak van herstellen in de natuur en op welke manieren je dit het beste kunt doen. Alle bij ons bekende nature based interventions (NBI) komen aan bod. Ook maken we duidelijk hoe je deze nieuwe interventies kunt implementeren binnen je eigen organisatie.

In de overige blokken binnen het rooster laten we je de goede voorbeelden uit de praktijk zien en horen, die momenteel al succesvol zijn in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de zorgboerderij van Bram van der Leden, ervaringen met natuur op recept, het bouwen van een tiny house, helende tuinen, speciale projecten voor ouderen, projecten voor jongeren, dagbesteding door werken in het bos en succesvolle re-integratieprojecten in de natuur.


Stichting Green Mental Health

  • Deel deze pagina: