Main content

Datum: 01 Januari 1970

Tijd: 00:00 - 00:00

Healing Voices is een nieuwe filmdocumentaire die de ervaringen van mensen onderzoekt die gelabeld zijn als ‘psychose’ of geestesziekte’. Het laat de verhalen zien van mensen die deze staten van bewustzijn hebben doorleefd, hebben overwonnen, en deze op een betekenisvolle manier hebben kunnen integreren in hun leven.

De film volgt drie mensen over een periode van vijf jaar en bevat interviews met vooraanstaande experts zoals Robert Whitaker, Dr. Bruce Levine, Will Hall, Dr. Marius Romme, en anderen, over de geschiedenis van de psychiatrie en de opkomst van het ‘medische model’ in de geestelijke gezondheidszorg.

Healing Voices laat inspirerende en hartverscheurende verhalen zien van mensen die hebben leren onderhandelen en groeien door hun waanzin, en daagt ons uit om onze culturele opvattingen over geestesziekte anders te bekijken door een boodschap van herstel te geven. Het laat alternatieve manieren van behandeling zien, die mensen in staat stelt productieve en zinvolle levens te kunnen leiden.

Na de film is er een nabespreking. De film is gratis, maar je kunt een vrijwillige bijdrage geven voor de makers van de film.

Te zien op zaterdag 21 oktober om 14.00 uur in Centrum de Brouwerij te Amsterdam.

  • Deel deze pagina: