Main content

Datum: 24 Juni 2021

Tijd: 19:30 - 21:00

Locatie:
Online

Website

Organisatie: Mind Ypsilon

Mind Ypsilon, de vereniging voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid, organiseert samen de Clozapinepluswerkgroep op donderdag 24 juni van 19.30 tot 21.00 uur een kennissessie over clozapine.

Want wat is dat toch met clozapine, of Leponex zoals de merknaam luidt?

Het middel wordt pas voorgeschreven als niets anders meer helpt. En tegelijk is het het enige antipsychoticum waarvoor specialisten een aparte werkgroep hebben opgericht. Het heeft een slechte naam, maar werkt goed bij agressief, zelfbeschadigend of suïcidaal gedrag.

Ik heb mijn leven terug’, aldus een gebruiker

In deze kennissessie, onder leiding van Ypsilonmedewerker en psychiatrisch verpleegkundige Marjo Markx, vertelt psychiater Dan Cohen over de werking, de risico’s en de gebruiksaanwijzing, maar ook over de pluspunten van clozapine.

Je bent van harte welkom om deel te nemen en hen het hemd van het lijf te vragen.

  • Deze sessie is gratis.
  • Ook als je geen lid bent van Mind Ypsilon ben je welkom om deel te nemen aan deze sessie.

Kortom: Iedereen met belangstelling voor het onderwerp is van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Aanmelden kan via deze link.


Mind Ypsilon organiseert samen met haar regionale vrijwilligers een boeiende reeks gratis online bijeenkomsten. Aantrekkelijk en gemakkelijk om te volgen vanachter je computer of laptop. Kijk op www.ypsilon.org/kennissessie

Meer weten?

Kennisbank PsychoseNet

Er is nog veel meer informatie over Clozapine te vinden in de kennisbank van PsychoseNet

  • Deel deze pagina: