flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
MATZER-Lab met Judith Bruynzeels * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet Agenda

Datum:

26 Mei 2023 28 Mei 2023

Tijd:

09:30 – 09:30

Locatie:
Verkadefabriek, Studio Matzer Theaterproducties
Boschdijkstraat 45, ‘s-Hertogenbosch

Meer informatie:

Organisatie:
MATZER-Lab

MATZER-Lab met Judith Bruynzeels

Bezoek het Lab van Judith Bruynzeels in de MATZER studio in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Het eerste MATZER-Lab is deze maand van start gegaan. Judith Bruynzeels van Stichting JUDKA theatermakers, bekend van het project ‘Mijn naam is Haas’, krijgt de kans om haar project Klein Zwitserland, iemand is verdwenen die zojuist nog dicht bij mij was, verder te ontwikkelen.

Haar project maakt het onderwerp misbruik bespreekbaar en dissociatie – een beschermingsmechanisme dat je in staat stelt om nare ervaringen en de herinneringen daaraan te ontlopen – invoelbaar.

Tijdens het Lab zal zij in samenwerking met componist Floris van Bergeijk, grafisch vormgever Suzanne Huijs en dramaturg/tekstcoach Just Rijntjes het project verder ontwikkelen naar een installatiekunstwerk waarin audio, poëzie en tekenkunst de bezoeker laat ervaren hoe het is om te dissociëren.

Judith Bruynzeels vertelt over haar werk:

Als kunstenaar is het voor mij essentieel om de toeschouwer te betrekken bij mijn werk. Daarom nodig ik hen uit om zich te verwonderen en nieuwsgierig te zijn, om het ‘niet weten’ te omarmen en te ontdekken wat er gebeurt. Dit geldt vooral voor thema’s die de onderlaag raken waar trauma spreekt. Als ergens een taboe op rust gaan we er liever van weg dan dat we het onder ogen zien. Ik geloof echter dat als we op andere manieren leren luisteren en kijken, zonder het verhaal per se te willen begrijpen, we elkaar kunnen ontmoeten op een dieper niveau. Het gaat dan om wat je ervaart en dat is een mooi uitgangspunt om samen op reis te gaan in het kunstwerk en het leven.

Wanneer

Op vrijdag 26 mei en dinsdag 30 mei openen we de deuren van de MATZER studio in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch en krijg je de kans om het Lab van Judith Bruynzeels te bezoeken. Inloop beide dagen vanaf 20:15.

Meer lezen over dissociatie?