Main content

Datum: 16 Oktober 2021 16 Januari 2022

Tijd: 09:00 - 17:00

Locatie:
Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43, Gent

Website

Organisatie: Michaël en Amber Bloos

Event - Echo's van Istanbul

Op 7 december 2017 worden kunstenaar Michaël Bloos en zijn zus gebeld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken: “Jullie vader is alles, inclusief zichzelf, kwijtgeraakt in de straten van Istanbul, waar hij nu is weten we niet.”

De zoektocht van broer en zus door de oude stad op de grens tussen Oost en West, betekent voor Bloos niet alleen een startpunt van een fysieke zoektocht. De reis naar zijn psychotische vader vormt ook het startsein van een zoektocht naar zijn eigen verhouding tot waanzin en angst om gek te worden. Samen met geluidskunstenaar Lucas Kramer bouwde hij Echo’s van Istanbul.

Deze installatie is onderdeel van een langlopend onderzoek naar de Zin van de Waan

Samen met zijn zus Amber Bloos – cultuursocioloog en producent – en andere kunstenaars, experts en partners uit de museumwereld en de GGZ, bouwt Bloos aan zijn Universum van de Waanzin. Hij zet theater, film, installatie en audio in en organiseert Waanzinnige Avonden – onderzoeksavonden met wetenschappers en belanghebbenden. Elke uitingsvorm creëert zijn eigen laag. Het conglomeraat van deze projecten samen vormt het werk.

De installatie opent aanstaande vrijdag in Museum Dr. Guislain, is daar 3 maanden te zien en reist daarna door naar Nederland.


Michaël en Amber Bloos bouwden samen met geluidskunstenaar Lucas Kramer de Echo’s van Istanbul. 

Meer lezen?

  • Deel deze pagina: