Main content

Datum: 25 November 2021

Tijd: 08:30 - 17:00

Locatie:
Omgeving Utrecht

Website

Organisatie: Benecke

Event- Najaarssymposium Bipolaire Stoornissen

Op donderdag 25 november 2021 staat het jaarlijks terugkerende Najaarssymposium Bipolaire Stoornissen op het programma. Deze nascholingsbijeenkomst is al ruim 15 jaar een groot succes en biedt GGZ-professionals de laatste stand van zaken op het gebied van deze stoornis.

Tijdens deze 17e editie leggen gerenommeerde onderzoekers een verband tussen recente wetenschappelijke inzichten en de dagelijkse behandelpraktijk van psychiaters, psychologen en verpleegkundigen. Jonge onderzoekers delen de tussentijdse resultaten van hun werk en Petra D’Huy geeft een persoonlijk gezicht aan de complexiteiten van de aandoening.

Het programma onder leiding van prof. dr. Ralph Kupka is nagenoeg compleet:

  • Website community – Petra D’Huy
  • Epidemiologie Bipolaire Stoornis in Nederland – Dr. Eline Regeer, psychiater en senior onderzoeker bij Altrecht Bipolair
  • Chronotherapie – Dr. Raphael Schulte, psychiater en opleider psychiatrie bij GGZ Noord-Holland Noord
  • Psychologische mechanismen van manie – Dr. Manja Koenders, GZ-psycholoog, LUMC, Leiden
  • Vroegherkenning van een Bipolaire Stoornis – Dr. Esther Mesman, GZ-psycholoog, Erasmus MC, Rotterdam
  • Genetica Bipolaire Stoornis – Dr. Jurjen Luykx, is psychiater en neurowetenschappelijk onderzoeker, UMC Utrecht
  • Nieuwe ontwikkelingen voor de klinische praktijk – Prof. dr. Ralph Kupka, hoogleraar Bipolaire Stoornissen, Amsterdam UMC, locatie VUmc

De nascholing is bedoeld voor  psychiaters, psychologen, psychotherapeuten,verpleegkundig specialisten, spv’ers en degenen die in opleiding zijn voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde  professionals zijn ook van harte welkom.

Registreren kan hier.

Meer weten? Check dan deze pagina.


Benecke. Sinds 1985 hebben wij duizenden medische professionals nageschoold en op deze manier onze bijdrage geleverd aan de kwaliteit van zorg.

Meer lezen over de bipolaire stoornis?

  • Deel deze pagina: