Main content

Datum: 10 September 2021

Tijd: 10:00 - 15:30

Locatie:
Het online congres wordt live vanuit Amsterdam gestreamd.

Website

Organisatie: 113.nl en partners

Event - Congres Suicidepreventie

Gemiddeld overlijden in Nederland vijf mensen per dag aan suïcide. Suïcide is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren van 10 tot 25 jaar. Daarnaast doen 135 mensen per dag een suïcidepoging. Zo’n 40 van hen wordt hiervoor behandeld op de spoedeisende hulp.

Het is van groot belang dat we ons volop blijven inzetten om het aantal suïcides en suïcidepogingen terug te dringen. Vooral door kennis over effectieve suïcidepreventie te vertalen in concrete plannen en acties.

Op 10 september, gelijktijdig met ‘Wereld suïcide preventiedag’, vindt het Suïcidepreventiecongres 2021 plaats

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie is één van de pijlers van het landelijk preventiebeleid op het gebied van suïcide. RINO amsterdam sluit aan bij deze derde Landelijke Agenda, en zet zich met haar activiteiten en dit congres met name in voor doelstelling 2 en 5: Professionals opleiden, bijscholen en toerusten en Veiligheid en effectiviteit van zorg verbeteren vanuit samenwerking tussen professionals, naasten en ervaringsdeskundigen.

Dit jaar draagt het congres de titel: ‘Wanhoop en hoop; hand in hand’. Het congres gaat over samenwerking tussen cliënten, professionals, naasten en ervaringsdeskundigen.

Kijk voor meer informatie en voor de actuele tarieven op de website van het Suïcidepreventiecongres.

  • Deel deze pagina: