Main content

Datum: 22 April 2021

Tijd: 19:00 - 20:15

Locatie:
Online

Wereldwijd is jeugdtrauma verantwoordelijk voor 30 procent van de psychiatrische problemen bij volwassenen en zelfs voor 50 procent bij kinderen. Een trauma wordt meestal veroorzaakt door een schokkende gebeurtenis waarbij iemand blijft steken in gevoelens van angst, woede of eenzaamheid.

De gebeurtenis is in dat geval zo ongewoon, pijnlijk, schokkend of extreem dat het niet lukt om ermee om te gaan. Trauma en stress kunnen het risico op psychiatrische problemen dus vergroten. Wanneer iemand kwetsbaar is voor het ontwikkelen van psychische klachten, kan stress ertoe leiden dat iemand uit balans raakt en klachten krijgt die passen bij een depressie of psychose.

In dit webinar geeft psychiater Marco Boks een toelichting op de relatie tussen trauma en psychose

Hij legt uit wat de invloed is van trauma op onze veerkracht en welke nieuwe ontwikkelingen er zijn om deze veerkracht te bevorderen.

Dr. Boks gaat hierna, samen met verpleegkundig specialist Lucy Visser en traumatherapeut Astrid Hoppe in gesprek met Tamara. Zij vertelt over haar klachten veroorzaakt door een trauma en over de behandeling die ze hiervoor heeft ondergaan.

Benieuwd naar dit webinar?

Je kunt je per mail aanmelden via deze pagina.

  • Deel deze pagina: