Veel gezochte termen

Psychosenet Agenda

Datum:
09 November 2022
Tijd:
09:30 – 16:30
Locatie:
Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel
Doorn
Meer informatie:

Yucelmethode werkconferentie | 9 November 2022

yucelmethode 2

Onder invloed van de herstelgedachte, de groeiende aandacht voor zelfregie en de ontwikkeling van herstelondersteunende zorg is wat je zelf kunt doen om je eigen leven positief te beïnvloeden steeds belangrijker geworden. Tijdens de Yucelmethode werkconferentie hoor je hier meer over.

Hoe kun je je leven zo beïnvloeden dat herstel mogelijk is?

Op de Yucelmethode werkconferentie geven we plenaire voordrachten en verschillende workshops op hoe dit doel kan bevorderen.

Met cases uit de praktijk, het onderzoek naar toepassing, persoonlijke verhalen en nog veel meer.


De Yucelmethode houdt in dat de hulpvrager (een persoon, gezin of familie) een kleurrijke, visuele weergave van zijn levenssituatie bouwt. De opstelling omvat de hulpvrager zelf (een balk), steunende factoren (T-vormige, gekleurde blokken) en belastende factoren (rechthoekige, gekleurde blokken). De afmetingen en de kleur van de blokken, de eigenschappen van de balk en het simpele opbouwen van een voorstelling zorgen voor structuur en focus voor de persoon in kwestie. De hulpvrager kan uitkiezen welk type blok van welke grootte en welke kleur het beste past bij een bepaalde last of probleem. 

Meer lezen over de Yucelmethode?