Main content

Datum: 09 November 2022

Tijd: 09:30 - 16:15

Locatie:
Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn

Website

Organisatie: Yucelmethode

yucelmethode 2

Onder invloed van de herstelgedachte, de groeiende aandacht voor zelfregie en de ontwikkeling van herstelondersteunende zorg is wat je zelf kunt doen om je eigen leven positief te beinvloeden steeds belangrijker geworden.

Hoe kun je je leven zo beinvloeden dat herstel mogelijk is? Op deze conferentie geven plenaire voordrachten en verschillende workshops zicht op hoe de Yucelmethode dit doel kan bevorderen. Met cases uit de praktijk, het onderzoek naar toepassing, persoonlijke verhalen en nog veel meer.


De Yucelmethode houdt in dat de hulpvrager (een persoon, gezin of familie) een kleurrijke, visuele weergave van zijn levenssituatie bouwt. De opstelling omvat de hulpvrager zelf (een balk), steunende factoren (T-vormige, gekleurde blokken) en belastende factoren (rechthoekige, gekleurde blokken). De afmetingen en de kleur van de blokken, de eigenschappen van de balk en het simpele opbouwen van een voorstelling zorgen voor structuur en focus voor de persoon in kwestie. De hulpvrager kan uitkiezen welk type blok van welke grootte en welke kleur het beste past bij een bepaalde last of probleem. 

Meer lezen over de Yucelmethode?

  • Deel deze pagina: