Main content

Datum: 17 Augustus 2022

Tijd: 19:00 - 21:30

Locatie:
Gerrit Rietveld College
Eykmanlaan 1200, 3571 KH Utrecht

Website

Organisatie: Academie voor geesteswetenschappen

Tijdens het zomercollege op woensdag 17 augustus 2022 zal antropologe en energetisch therapeute Merel de Waard een lezing geven met als thema: psychose, trauma en spiritualiteit.

Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je zag de samenhang van alles en was er volkomen door in vervoering. Een negatieve variant doet zich voor als je een levensveranderende of heel angstige gebeurtenis of periode mee hebt gemaakt. Of je was ontzettend eenzaam en de angst en de verwarring slopen er langzaam in.

Een psychose wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Tijdens deze lezing kijken we naar de verhouding tussen fysieke, psychosociale, spirituele en energetische aspecten. We onderzoeken de meerwaarde van een perspectief vanuit het energetische mens- en wereldbeeld én de mogelijkheden om de reguliere behandeling te ondersteunen vanuit de complementaire zorg.


Merel de Waard is antropologe en energetisch therapeute. Ze werkt in haar praktijk ‘Lied van de Merel’ in Utrecht met als specialisatie psychosegevoeligheid. Daarnaast doet ze onderzoek voor Stichting Expertisecentrum Energetische Geneeskunde.

Meer lezen over spiritualiteit en psychose?

  • Deel deze pagina: