Veel gezochte termen

Psychosenet Agenda

Datum:
19 November 2022
Tijd:
10:45 – 17:00
Locatie:
Theaterhuis De Berenkuil
Biltstraat 166 Utrecht
Meer informatie:
Organisatie:
Theatergroep ECHO i.s.m. moederszondermoeder.nl

Zonder-Moeder-dag | 19 november 2022

Zonder-moeder-dag - Theatergroep Echo

Op 19 november 2022 organiseert Theatergroep ECHO i.s.m. Karin den Hollander en Marjolein Simons van het netwerk moederszondermoeder.nl een dag voor (en door) mensen zonder moeder: Zonder-Moeder-dag.

De Zonder-Moeder-dag is een speciale dag voor mensen die hun moeder moeten missen, en daarmee het belangrijkste voorbeeld voor hun eigen ouderschap

Het is een dag vol van herkenning en erkenning voor het verlies en het gemis van je moeder. In welke vorm en mate dan ook. Een dag met als uitgangspunten het delen van verhalen en ontmoeting. Uitwisseling en herkenning.

Het wordt een ongedwongen dag waarop ons zonder-moeder-schap in een nieuw licht komt te staan, door samen naar een voorstelling en muziekoptredens te kijken, te lunchen, workshops te volgen en met elkaar in gesprek te gaan.

Het idee voor een dag als deze ontstond tijdens het maakproces van de voorstelling ECHO. Op 8 mei 2021 middenin de Corona lockdown was de eerste (online) editie. Dit was zo’n succes dat we besloten om hier een terugkerende dag van te maken.

Op 19 november 2022 wordt iedereen welkom geheten en bekijken we met elkaar de film van de voorstelling ECHO. Daarna is er muziek en lunchen we met elkaar, waarna iedereen in de gelegenheid is om een of meer workshops te volgen.

De volgende workshops staan in ieder geval al op het programma:

  • Ik mis je (Marjolein Simons en Karin den Hollander)
    Wat het verlies van je moeder met je kan doen in je eigen moederschap. Een mini-college inclusief uitwisseling over thema’s die herkenning oproepen voor moeders zonder moeder.
  • Je moeder in jouw leven nu (Mieke Ankersmid)
    Stilstaan bij wat het verlies van je moeder in jouw leven betekent. Voelen op welke manier zij nog voor jou aanwezig is of zou kunnen zijn. We geven hier aandacht aan met behulp van meditatie en visualisatie.
  • In dialoog met je moeder (Jente Jong)
    Jente daagt je uit om een dialoog te schrijven die je nog graag met je moeder zou willen voeren. Wat zou jij zeggen? Wat zou zij zeggen en doen? Waar speelt het zich af? Hoe maak je een tekst zintuigelijk, zodat de lezer/luisteraar het gevoel krijgt ook bij het gesprek aanwezig te zijn?

Kaarten voor deze Zonder-Moeder-dag zijn te koop via de website en kosten € 42,50 (inclusief servicekosten). Voor dat bedrag ben je ook uitgenodigd voor de lunch.

De dag vindt plaats in theaterhuis De Berenkuil en duurt van 10:45 tot 17:00.

Kaarten zijn via deze link verkrijgbaar!


Theatergroep ECHO i.s.m. Karin den Hollander en Marjolein Simons van het netwerk moederszondermoeder.nl een dag voor (en door) mensen zonder moeder: Zonder-Moeder-dag

Meer lezen over familie?