Main content

Vanaf februari 2017 start het Anti Stigma Café. Een initiatief om stigma rondom psychische kwetsbaarheid te doen verminderen

Binnen de sfeer van een gezellig bruin café worden lezingen gehouden rondom psychische kwetsbaarheid, stigma, zelfstigma en herstel. De opzet is telkens hetzelfde. Voor de pauze zal gastheer Jeroen Kloet, psychiater met een psychische kwetsbaarheid, een lezing geven waarbij vooral eigen opgedane ervaringen binnen de psychiatrie rondom genoemde thema’s de revue passeren. Hierbij zal met name de rol als psychiater , maar zeker ook die van ‘ervaringsdeskundige’, aan bod komen en hoe deze elkaar kunnen beïnvloeden. Een gastspreker kan hierbij soms aanwezig zijn.

Na de pauze volgen twee interviews die volgens het ‘college tour format’ plaats zullen vinden

Een interview met een cliënt rondom diens psychische kwetsbaarheid wordt gevolgd door een interview met een hulpverlener die zelf ook kampt met een psychische kwetsbaarheid, of dit van zeer nabij heeft meegemaakt.
Binnen deze interviews zal vooral geprobeerd worden om stil te staan bij wat psychische kwetsbaarheid nu precies voor invloed heeft gehad, of nog steeds heeft, op iemands leven. Hoe stigma en zelfstigma hierin een rol hebben gespeeld of nog steeds spelen.

Ook wordt stil gestaan bij wat geholpen heeft bij het herstel, en wat juist niet, van deze psychische kwetsbaarheid. Het publiek mag hierbij volop interactief vragen stellen tussendoor. Dit concept leidt tot dynamische interviews waarbij nooit vast staat hoe deze precies zullen verlopen.

Op vrijdagavond 10 februari vindt de eerste sessie van het Anti Stigma Café plaats, in café de Boekanier in Tilburg

Op de website www.antistigmacafe.nl is meer informatie te vinden over het concept, en vind je de agenda voor volgende sessies op verschillende plaatsen in het land. Ook kan via de website contact opgenomen worden voor het organiseren van een dergelijke bijeenkomst binnen jouw regio.

Dit initiatief wordt gesubsidieerd door de Socialrun en Samen Sterk zonder Stigma.


Flyer Anti Stigma Café

 

photo credit: antistigmacafe.nl
  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Gisteravond was ik in Roosendaal bij de bijeenkomst. Een boeiende avond vond ik het, die je aanzet tot nadenken. Wat dapper, hoe de sprekers en gasten vertelden over hun eigen ervaring met hun psychische aandoening en wat een kracht hebben ze gekregen om hun leven verder op te pakken. Er was een heel open sfeer, waarin we gemakkelijk vragen konden stellen. Omdat het uitliep, was het al laat en lukte het mij niet om nog na te praten aan de bar over de verhalen. Locatie vond ik erg geschikt. Dank voor dit initiatief en ga zo door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.