Main content

Het begon met een tweet en het eindigde in een heuse virtual reality experience, gebaseerd op Jeroens ervaring met psychose. In zijn blog De verwarde man, dat was ik is te lezen hoe dit stond kwam. In deze blog lees je hoe je de experience zélf kunt ervaren.

 

In het eerste virtual reality verhaal van KRO-NCRV stap je in het leven van Jeroen Zwaal, die in een krantenartikel 'verwarde man' werd genoemd. Op basis van zijn waargebeurde verhaal over zijn vijf psychoses stelden we deze meeslepende experience samen. Je hoort wat hij denkt en ziet wat hij doet en waar hij uiteindelijk terechtkomt. Door telkens de stip in je beeld op de gekleurde objecten te houden, houd je het verhaal gaande. De hele ervaring duurt ongeveer 10 minuten.
Met deze productie wil KRO-NCRV meer inzicht en begrip creëren voor mensen die in een psychische onbalans terechtkomen. Het verhaal maakt deel uit van het dossier Verwarde mensen van onderzoeksjournalistiek programma De Monitor.
De Verwarde Man is een samenwerking van KRO-NCRV afdeling Digitaal & Innovatie en VR-Base.
- KRO-NCRV

 

In eerste instantie werd de VR experience alleen gebouwd als prototype voor intern gebruik bij De Monitor, maar vanwege het succes is besloten deze door te ontwikkelen tot een gratis app. Afgelopen week kwam de app beschikbaar in de Google Play Store en de App Store.

Momenteel functioneert de app alleen goed op nieuwere telefoons, achter de schermen wordt aan een nieuwe versie gewerkt om hem breder beschikbaar te maken. Ook wordt gewerkt aan een versie die te gebruiken is met een 'oculus' (een speciale VR-bril). Bericht hierover volgt!

 

Bekijk de vlog van Jeroen over de net uitgekomen app

Verwarde Man app
Jeroens dochter met de poster van 'De Verwarde Man'. Is de gelijkenis toevallig?!

Beleef zelf de Virtual Reality ervaring en download de app in de Play Store of App Store


Lees Jeroens blog over het tot stand komen van de app, en de blog van Cyril die aan de app gewerkt heeft.

photo credit: still app, KRO-NCRV

Jouw verhaal op deze site?

Wil je zelf een bijdrage leveren aan deze site klik dan hier

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *