Main content

De life chart is een methode die wordt gebruikt om je stemming te monitoren. In de life chart houd je je stemmingen, levensgebeurtenissen en medicatie bij. Het kan je helpen om je stemmingswisselingen onder controle te krijgen.

In het life chart boekje houd je bij wanneer stemmingswisselingen plaatsvonden, onder welke omstandigheden en wat hielp om eruit te komen. Zo kun je direct zien welke factoren en gebeurtenissen van invloed zijn op je stemming, en hoe je reageert op medicijngebruik.

Met de life chart kun je meer inzicht krijgen in het beloop van je stemming, waardoor je meer grip kunt krijgen op je leven. Inmiddels kan dat ook op je smartphone, bijvoorbeeld met de app iMoodz.


Biografie - Ralph Kupka

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen bij het Amsterdam UMC, locatie VUmc, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht. Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Ralph Kupka werkt sinds 25 jaar in nationale en internationale onderzoeksconsortia op het gebied van bipolaire stemmingsstoornissen, en is eindredacteur van het eerste Handboek Bipolaire Stoornissen. Hij was voorzitter van richtlijncommissies en bestuurslid van AKWA, het kwaliteitsinstituut voor de GGZ.

Meer informatie over de bipolaire stoornis / bipolariteit:

  • Deel deze pagina: