Main content

In de afgelopen ‘Jer en Jer’s ging het over de lente. Jeroen Zwaal gebruikt de lente als prachtige metafoor voor de groeiende herstelbeweging in Nederland.

In de vorige blog noemde ik het liedje dat ik in 2006 schreef over de lente. Dit keer toon ik het zingend, pril nog, onvolledig en ‘net gezaaid’. En dat blijft spannend.

Voor het eerst heb ik dit liedje gezongen voor publiek

Samen met Bjorn van  Rozen ontstond dit nummer. Hopelijk met veel potentie om als ‘strijdloos strijdlied’ de collectieve ervaringsdeskundigheid te bekrachtigen.

 

Deze opname was op mijn afscheid van Howie the Harp Arnhem, eind april dit jaar, waar ik met veel passie de afgelopen vier jaar mijn rol als ervaringsdeskundig coach heb vervuld.

Het gaat niet om mij, maar om de herstelbeweging zelf

Het gaat niet om het lied, maar om de boodschap. Het gaat er niet om, of de boodschap mooie woorden bevat, maar of de woorden landen. En dat er iets wordt geraakt…dat er kracht vrijkomt, voor een ieder die (verder) wil groeien.

Ik zing het liedje graag, hopelijk jij ook.


Jeroen Zwaal schrijft samen met Jeroen Kloet om de week een blog ‘Jer en Jer’. Hij is redacteur bij PsychoseNet en geeft met zijn bedrijfje ‘De verbeelding van kracht’ onder andere workshops met de VR ‘de verwarde man’.

Meer informatie:

Filmcredits: Ellen de Ruiter

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.