Main content

Wie te maken krijgt met psychosegevoeligheid moet op zoek naar strategieën om te overleven: overlevingsstrategieën. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Het is een lang proces van vallen en opstaan waarin mensen uiteindelijk een evenwicht bereiken.

Er valt van elkaar veel te leren op dit gebied. Professionele behandeling kan nodig zijn, maar de zelfbehandeling, de coping, is misschien wel het belangrijkst.

De kunstenaar Roesja Trimbos deelt op PsychoseNet 51 uniek gevisualiseerde ‘overlevingsstrategieën’ – tekeningen – om anderen te inspireren. 51 copingstrategieën.

Vanaf februari 2016 zal PsychoseNet elke week een nieuwe copingstrategie presenteren.

De overlevings-kunstreeks illustreert hoe humor, vindingrijkheid, relaties, liefde en kleine dagelijkse dingen bronnen van inspiratie kunnen zijn om verder te willen te gaan en zingeving te vinden.

Wie is Roesja?

Roesja Trimbos (1983) is beeldend kunstenaar en studeerde in Utrecht, Sydney, Amsterdam en Den Haag. Na haar opleiding aan de Utrechtse kunstacademie (HKU, schilderen en fotografie ) volgde zij aanvullende studies in fotografie, grafische vormgeving en art direction. Roesja exposeerde in Leiden en Barcelona, waar ze ook werkte.

Ze woont in Leiden en van 6-10-2015 tot 24-3-2016 exposeert zij tekeningen (‘overlevingsstrategieën’) in Museum Noordwijk. Deze tentoonstelling heeft als titel: Troost, Overleving en Bezwering en interviews en recensies erover verschenen in NRC Next, Leef, Opzij, Witte Weekblad en het Leids Dagblad. Op dit moment is een nieuwe expositie van recent werk in de Meelfabriek in Leiden, in voorbereiding.

Bekijk de overlevingsstrategieën

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *