Welkom op de website van Ervaringswerk

Binnen veel gemeentes zitten vrijplaatsen, inloophuizen, zelfregiecentra, herstelwerkplaatsen en dergelijke plekken waar je een kop koffie kan drinken, kan ontmoeten, met elkaar kan praten en ervaringen kan delen. Er worden herstelondersteunende cursussen en zelfhulpmethoden aangeboden met ervaringsdeskundige ondersteuning.
Peer support groepen, zelfhulpgroepen, lotgenoten contacten en dergelijke initiatieven, ze zijn er maar weet je ook waar en hoe je er in contact mee kan komen?

Met Ervaringswerk willen we de diverse herstelondersteunende,- en ervaringsdeskundigen initiatieven in kaart brengen.
Ken je een initiatief dat nog niet op de kaart staat? Vul het formulier onderaan de pagina in en meld hem aan.

Sociale kaart

Er zijn vrijplaatsen, zelfregiecentrums en herstelwerkplaatsen waar je kan ontmoeten en ervaringen kan delen. Er worden herstelondersteunende cursussen en zelfhulpmethoden aangeboden.

Meer info

WRAP

WRAP staat voor: Wellness Recovery Action Plan.
Het is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven, als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld. Je kunt het alleen doen of in een groep.

Meer info

Crisiskaart

Crisiskaart Nederland® wilt het mogelijk maken dat iedereen die gevoelig is voor een psychische crisis een crisiskaart kan krijgen. Met een crisiskaart heb je de mogelijkheid zaken rond een (psychische) crisis vooraf te regelen.

Meer info

Stemmenhoorgroep

Mensen die stemmen horen, praten niet altijd over deze ervaringen. Als je over de stemmen praat, blijf je er niet mee zitten en kun je ervaringen delen. Door contact met andere stemmenhoorders, kun je ervaren dat je niet de enige bent.

Meer info

Aanmelden

Ken je een groep, cursus of initiatief dat nog niet op de kaart staat?
Vul het formulier in en meld hem aan.

Naam cursus, groep of initiatief (verplicht)

Website met informatie

Hoort bij:
WRAPCrisiskaartStemmenhoordersgroepSociale kaart

Wil je nog iets anders kwijt over je aanmelding?

Je e-mail, mochten we je nog iets willen vragen

Anne MarsmanErvaringswerk