Main content

Onze Experts

 • Dick Bijl

  Dick Bijl

  Dick is oud-huisarts en epidemioloog. Hij is gespecialiseerd op het gebied van geneesmiddelen, in het bijzonder in psychofarmaca en het afbouwen van antidepressiva.

 • Dirk Corstens

  Dirk Corstens

  Dirk is psychiater en psychotherapeut en heeft veel ervaring met mensen die stemmen horen. Dirk is betrokken bij Peer Supported Open Dialogue Nederland (POD NL), een eerste echte stap richting werken met open dialogue in de praktijk.

 • Jeroen Zwaal

  Jeroen Zwaal

  Jeroen is ervaringsdeskundig docent bij Howie the Harp. Hij maakte vijf psychoses mee in zijn leven, die hem steeds een stukje dichterbij hemzelf brachten. Jeroen is getrouwd en heeft een dochter.

 • Jim van Os

  Jim van Os

  Jim is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en medisch manager van de 'divisie hersenen' in het UMC Utrecht. Hij schreef onder andere het boek 'Voorbij de DSM-5' en 'Persoonlijke Psychiatrie'. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

 • Laura van Goor

  Laura van Goor

  Laura is psychiater en werkt op een acute opname-afdeling. Ze is gespecialiseerd in ambulante zorg voor mensen met ernstige psychiatrische problemen, vooral mensen die last hebben van psychoses.

 • Ralph Kupka

  Ralph Kupka

  Ralph is hoogleraar bipolaire stoornissen aan het VU Medisch Centrum, Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in manie en depressie. Naast onderzoek is Ralph ook een aantal dagen per week als behandelend psychiater werkzaam.

 • Remke van Staveren

  Remke van Staveren

  Remke is FACT-psychiater en initiatiefnemer van de herstelgerichte beweging 'HART voor de GGZ'. Remke herstelde als jong volwassene zelf van een ernstige depressie.

 • Rik Verweijen

  Rik Verweijen

  Rik is opgeleid ervaringsdeskundige bij Howie the Harp. Zijn voornaamste problematische ervaringen gaan over depressie, angst, en 'de spirituele crisis'. Rik is thuis in het syndroom van Asperger, (rand)psychotische klachten, OCD en middelengebruik. Het thema spiritualiteit, in brede zin, is een leidraad in zijn leven. Rik denkt graag met je mee!

 • Tim Knoote

  Tim Knoote

  Tim is 24 en afgestudeerd als gezondheidszorg technoloog. Hij maakte drie psychoses door en is onlangs bij Howie the Harp opgeleid tot ervaringsdeskundige.

 • Tom van Wel

  Tom van Wel

  Tom is psycholoog en onderzoeker bij Vroege psychose ABC Altrecht. Daarnaast is Tom betrokken bij Peer-supported Open Dialogue Nederland (POD NL), een eerste echte stap naar werken met Open Dialogue in de praktijk. Voorts is hij docent bij St. Rehabilitatie '92 en bij de Hogeschool Utrecht.