Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Opening expositie: ‘Een Ode aan de Verwarde Man’

zaterdag 29 april @ 08:00 - 17:00

OPENING
Op zaterdag 29 april de opent de nieuwe tentoonstelling van Rutger van der Tas.

TWELVE TWELVE
twelve twelve is een nieuwe galerie in Den Haag, die zich richt op maatschappelijke betrokken kunstenaars en kunstliefhebbers. De kunst is radicaal, betrokken en conceptueel. Middels twaalf (solo) tentoonstellingen per jaar functioneert te galerie als ontmoetingsplek en de plek om nieuwe kunst te ontdekken.

RUTGER VAN DER TAS
Geinteresseerd in psychische onrust gaat Rutger van der Tas aan het werk “Het is voor mij een motor om mee te werken. De chaos waarmee je in het leven staat.” Zijn nieuwste werk gaat verder, hij transformeert de schilderijen naar 3d objecten, waarin verhalen meer ruimte krijgen. “Ik ben altijd op zoek naar vervorming. Op het eerste oog is het één portret, maar als je verder kijkt zie je er meer. Ik denk dat veel mensen meerdere karakters in hun hoofd hebben die op verschillende momenten de kop op steken. Het is een binnenwereld die naar buiten keert.”

EEN ODE AAN DE VERWARDE MAN
De tentoonstelling heet Een Ode aan de Verwarde Man. Rutger hoorde het verhaal van Jeroen Zwaal op de radio. Het levensverhaal van Jeroen en de rode draad van Rutger zijn werk liggen dicht bij elkaar. Jeroen zal de tentoonstelling openen door over zijn eigen ervaring te vertellen en bezoekers in de gelegenheid stellen met een VR Bril zijn “verwarde man” app te kunnen ervaren.

Gegevens

Datum:
zaterdag 29 april
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Prinsestraat 53
Prinsestraat 53
Den Haag, Zuid Holland 2513 CB Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.evensi.nl/opening-rutger-van-der-tas-een-ode-aan-de-verwarde-man/206564742