Main content

In deze Jer en Jer blog delen Jeroen Kloet en Jeroen Zwaal om beurten elke vrijdag iets persoonlijks. Dit keer is Jeroen Zwaal weer aan de beurt.

Op een dag in maart dit jaar werd ik moe en verdrietig wakker. Ik schonk er aandacht aan en hoorde de term ‘stil vallen’ in mijn gedachten. Onhoorbaar vallen? Of tot stilstand komen? Ik besloot deze dubbele betekenis in een notitie op te nemen en het volgende gedicht kwam er spontaan achteraan.

Gaandeweg

In het doen

Neemt de tijd

Je bij de hand

 

Je loopt in het landschap

Van geweten

 

Herinneringen als schoenen

Ze raken ooit versleten

 

Toch heb je ze gehad

Zo maken ze het pad

 

Waarop je loopt

Waarop je hoopt

 

In het doen

Neemt de tijd

Je bij de hand

 

Het is aan jou

Het perspectief

Waar je belandt

Jeroen Zwaal is ervaringsdeskundig docent bij Howie the Harp. Hij maakte vijf psychoses mee in zijn leven, die hem steeds een stukje dichterbij hemzelf brachten. Jeroen is getrouwd en heeft een dochter.

Meer lezen van Jeroen?

  • Via deze link vind je een overzicht van Jeroen zijn antwoorden in de kennisbank van PsychoseNet.
  • Via deze link vind je alle blogs die Jeroen Zwaal schreef voor PsychoseNet.

Heb je zelf een vraag aan een PsychoseNet expert?

Er zijn diverse experts beschikbaar in het eSpreekuur, van ervaringsdeskundigen tot psychiaters, die je vraag graag beantwoorden.

  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Jeroen, Weer een mooie bijdrage geleverd. Misschien een van de volgende keren iets over gevoelens. Hoe je bv niet alles zegt tegen een psychiater om erger te voorkomen, maar het gevoelen wegdruk. Hoe je merkt dat psychiatrie het aspect gevoelen op de achtergrond schuift. Je wordt opgelapt en dan mag je weer aan de slag gaan. Je krijgt één ge sprek om de veertien dagen met een psycholoog, te weinig, je blijft met gevoelens een stuk vastzitten en dan mag je naar huis en voel je dat je eigenlijk nog een heel lange weg hebt af te leggen….. Dus gevoelens onderschat ze niet want ze kunnen iemand tegenhouden om te functioneren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *