Main content

In deze Jer en Jer blog delen Jeroen Kloet en Jeroen Zwaal om beurten elke vrijdag iets persoonlijks. Dit keer is Jeroen Zwaal weer aan de beurt.

Op een dag in maart dit jaar werd ik moe en verdrietig wakker. Ik schonk er aandacht aan en hoorde de term ‘stil vallen’ in mijn gedachten. Onhoorbaar vallen? Of tot stilstand komen? Ik besloot deze dubbele betekenis in een notitie op te nemen en het volgende gedicht kwam er spontaan achteraan.

Gaandeweg

In het doen

Neemt de tijd

Je bij de hand

 

Je loopt in het landschap

Van geweten

 

Herinneringen als schoenen

Ze raken ooit versleten

 

Toch heb je ze gehad

Zo maken ze het pad

 

Waarop je loopt

Waarop je hoopt

 

In het doen

Neemt de tijd

Je bij de hand

 

Het is aan jou

Het perspectief

Waar je belandt


Jeroen Zwaal schrijft samen met Jeroen Kloet om de week een blog ‘Jer en Jer’. Hij is ervaringsdeskundig coach bij Howie the Harp, redacteur bij PsychoseNet en geeft workshops met de VR ‘de verwarde man’.

Meer informatie:

  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Jeroen, Weer een mooie bijdrage geleverd. Misschien een van de volgende keren iets over gevoelens. Hoe je bv niet alles zegt tegen een psychiater om erger te voorkomen, maar het gevoelen wegdruk. Hoe je merkt dat psychiatrie het aspect gevoelen op de achtergrond schuift. Je wordt opgelapt en dan mag je weer aan de slag gaan. Je krijgt één ge sprek om de veertien dagen met een psycholoog, te weinig, je blijft met gevoelens een stuk vastzitten en dan mag je naar huis en voel je dat je eigenlijk nog een heel lange weg hebt af te leggen….. Dus gevoelens onderschat ze niet want ze kunnen iemand tegenhouden om te functioneren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.