Main content

Ik gebruik al een paar jaar Risperidone en had eigenlijk nooit meer zin in seks. Om die reden ben ik voorzichtig aan het minderen. Dat gaat heel erg goed en tot mijn vreugde (en die van mijn vrouw) is de zin om te vrijen er ook weer vaker. Er is echter iets vreemds: ik krijg een erectie, ik kan klaarkomen maar ik maak geen sperma aan. Met andere woorden: ik kom wel klaar maar er is geen zaadlozing. Komt dit toch door de antipsychotica en kan ik zelf iets doen om de spermaproductie op gang te brengen?

Bas (44), Groningen


 

Iedere week behandelen we een dilemma van een lezer in ‘Wat zou jij doen?’ Kijk voor het dilemma van deze week op onze Facebookpagina en laat daar of hieronder jouw mening of advies achter. Zo helpen lezers elkaar!

Wil je zelf een vraag vraag voorleggen? Stuur je vraag naar redactie@psychosenet.nl.

 • Deel deze pagina:

Reacties:

 1. Hoi Bas en iedereen die dit via google had gevonden:
  Ik had precies dezelfde klachten met Risperdal (wel erectie, geen zaadlozing). Sinds kort is de risperdal omgebouwd naar Abilify in lage dosis (10mg) en nu functioneert alles weer dus ook de zaadlozing.
  Het wordt dus alleen tijdelijk onderdrukt door de risperdal.
  Vraag aan je arts of je abilify kan gaan gebruiken als je stabiel bent.

 2. Hey Bas.
  Ik heb deze medicatiz ook genomen, ben inmiddels afgebouwd, maar het klopt inderdaad wat je zegt het komt door die medicatie. Ik had net hetzelfde

  Groetjes

 3. Wat jammer dat er blijkbaar op het schrijven van Bas (44)uit Groningen geen reacties zijn gekomen..Hoop dat je inmiddels er achter bent gekomen hoe het zit Bas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.