Gratis e-books over psychose, stemming en herstel

We maken en verzamelen e-books boordevol goeie informatie over psychosegevoeligheid, depressie, manie en herstel. En we bundelen mooie, inspirerende en soms ontroerende definities.

Want wat is psychose potverdorie? En wat herstel, in hemelsnaam?

Je downloadt ze hier, gratis en voor niets. 

Wat is psychose potverdorie?

Wat is psychose potverdorie?

Honderd definities van psychose door psychiaters, psychologen en mensen met ervaring.

Wat is herstel in hemelsnaam?

Herstel is niemand anders willen zijn dan wie je vandaag bent’ + 99 andere definities.

100 fabels en feiten over psychose en schizofrenie

100 fabels en feiten over psychose en schizofrenie

Fabel #12:  een diagnose geeft je houvast.
Feit: goede informatie geeft je houvast.

5 fasen psychose en herstel

5 fasen van psychose en herstel

Een psychose is niet zo ongewoon als je denkt. De meeste mensen kunnen er van herstellen. Van psychose tot herstel doorloop je 5 fasen. En bijna iedereen loopt tegen dezelfde dingen aan. Je leest er alles over in het e-book ‘5 fasen van psychose en herstel’.

12 tips voor wonen, werken en leven met psychosegevoeligheid

12 tips voor wonen, werken en leven met psychosegevoeligheid

12 handige tips over wonen, werken en leven met psychosegevoeligheid. E-book met veel goede links en informatie.

PsyMate gebruikersinformatie

PsyMate gebruikershandleiding

PsyMate geeft je inzicht in de samenhang tussen je activiteiten, je omgeving en je emoties. En wat de effecten en bijwerkingen zijn van medicatie, voeding, slaap en psychotherapie. Hij stuurt je meerdere keren per dag een kort vragenlijstje. Je vult het in één minuut in.

Antipsychotica, zo blijf je ze de baas

Brochure met praktische tips, adviezen en checklist. Uitgebracht door Landelijk Platform GGz en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik.

Psychofarmaca afbouwen

Psychofarmaca afbouwen

Psychofarmaca afbouwen is de Nederlandse vertaling van de Harm Reduction Guide, Coming off psychiatric Drugs – een Amerikaanse gids die ondersteuning biedt bij het maken van een zorgvuldige keuze als je overweegt te stoppen of minderen met medicijnen.

Stress, overspannenheid & burn-out

Wanneer is stress ongezond? Wat is een burn-out? Hoe herken je het en wat kun je er aan doen? Een brochure van Fonds Psychische Gezondheid.

Suïcide

Neem suïcidale gevoelens en gedachten altijd serieus. Blijf er niet alleen mee rondlopen en zoek (ook als naaste!) hulp. In deze brochure vind je informatie over nuttige organisaties en hulplijnen.

Depressie

Een depressie is meer dan ‘een dip’ of je af en toe down voelen. Neem je klachten serieus en onderzoek wat je zelf kunt doen. Een brochure van Fonds Psychische Gezondheid.

Vertellen of verzwijgen?

Vertellen of verzwijgen?

Wanneer ben je wel of niet open over je psychische aandoening? En áls je open bent, wat vertel je dan, op welk moment, en aan wie? Deze brochure van Kenniscentrum Phrenos  gaat over openheid op je werk.

Studeren met een stemmingstoornis

Studeren met stemmingstoornis

Je bent niet alleen als je studeert met de diagnose depressie, manie of manisch-depressief. Deze brochure is gebaseerd op de ervaringen van studenten en direct betrokken medewerkers uit het onderwijs en de geestelijke gezondheidszorg.

Voorkomen van en omgaan met stress

voorkomen van stress

Voorkomen van stress en omgaan met stress zijn belangrijke vaardigheden die helpen om met succes een opleiding te volgen en af te ronden. In deze brochure worden deze vaardigheden vorm gegeven door middel van een “Persoonlijk Actieplan”.

Suicidal thoughts – how to support someone

Suicidal thoughts

Engelstalige brochure over het hebben van suïcidale gedachten en hoe daar als naaste van iemand met deze gedachten mee om te gaan.

Suicidal feelings – how to cope

Suicidal feelings

Loop je rond met het gevoel een eind aan je leven te willen maken?  Deze Engelstalige brochure geeft wat handvatten om hier mee om te gaan.

Self-harm

Self-harm

Wat is zelfbeschadiging of automutilatie, waarom beschadigt iemand zichzelf en wat kan helpen om de schade te beperken? In deze Engelstalige brochure vind je informatie.

Lotty RothuizenGratis e-books psychose en herstel