Herstelplatform

Herstel betekent voor iedereen iets anders, bijvoorbeeld: leren leven met je ervaringen, alles een plek geven, nieuwe doelen vinden en zinvol bezig zijn. Het is een persoonlijk proces dat je niet alleen hoeft door te maken.
Op het herstelplatform vind je inspiratie in herstelverhalen, interviews, kunst van Roesja Trimbos en meer.

De kunst van coping

Roesja Trimbos

De kunstenaar Roesja Trimbos deelt op PsychoseNet 51 uniek gevisualiseerde ‘overlevingsstrategieën’ – tekeningen – om anderen te inspireren. 51 copingstrategieën.

De overlevings-kunstreeks illustreert hoe humor, vindingrijkheid, relaties, liefde en kleine dagelijkse dingen bronnen van inspiratie kunnen zijn om verder te willen te gaan en zingeving te vinden.


Herstelverhalen

Herstelverhalen zijn persoonlijke verhalen van kracht en hoop. Van vallen en opstaan. Van dromen en doelen en een leven voorbij diagnoses. Wij verzamelen inspirerende herstelverhalen en interviewen mensen over hun ervaringen met psychose en herstel.


Interviews


Animaties

Beelden zeggen soms meer dan woorden, daarom maken we ook animaties. Bijvoorbeeld over de 5 fasen van psychose en herstel, of 10 tips hoe je het best met iemand in een depressie om kan gaan.


Tools voor je herstel

We verzamelen vragenlijsten en checklists waarmee je zelf kunt bekijken hoe het met je gaat. De uitslag geeft je een indruk.
Apps, waaronder PsyMate, kunnen je helpen inzicht te krijgen in de samenhang tussen jouw activiteiten, emoties en omgeving.


Gratis e-books

We maken en verzamelen e-books boordevol goeie informatie over psychosegevoeligheid, depressie, manie en herstel. En we bundelen mooie, inspirerende en soms ontroerende definities.

RedactieHerstelplatform