Main content

Op zondag 4 november staat Anne Marsman, hoofdredacteur van PsychoseNet, aan de start van de New York City Marathon. Met de daaraan verbonden actie ‘Geef ons kleur‘ vraagt zij aandacht voor meer begrip rondom psychische aandoeningen.

De keuze voor zowel de NYC marathon als het doel is niet zo maar. Op 2 november 2008 liep ze hem ook, dé marathon der marathons. Een enorm avontuur en een hele prestatie, maar het was niet alleen maar leuk. Haar wens om die marathon te lopen werd voor een groot deel ingegeven door een eetstoornis waar ze al jaren aan leed, wat haar motivatie om (veel) te lopen minder zuiver en gezond maakte dan dat ze de wereld liet geloven.

Nu is het 10 jaar later en staat Anne op 4 november opnieuw aan de start van die ene marathon in New York

anne en frank

Dit keer niet alleen, maar samen met haar man Frank Bonekamp. Hun motivatie deze keer: kleur geven aan het gesprek over psychisch lijden door geld in te zamelen voor Stichting Socialrun; een stichting die zich inzet om inclusie en openheid rondom psychische aandoeningen te stimuleren.

Dat dit nodig is, weten ze als geen ander. Zowel in hun professionele als persoonlijke leven hebben ze beide veel ervaring met psychisch leed en de misvattingen en vooroordelen waarmee deze nog vaak zijn omgeven.

Meer lezen over #geefonskleur?

Op hun website echtaf.nl beschrijven Anne en Frank hun weg naar de marathon, de (psychische) worstelingen die ze onderweg tegenkomen en waarom ze doen wat ze doen. Met de actie ‘Geef ons kleur’ halen ze geld op om de website van Stichting Socialrun in een nieuw, gekleurd jasje te kunnen hijsen, om zo haar missie nog verder te kunnen ondersteunen.

Elke gulle gift is welkom!

  • Deel deze pagina:

Reacties: