Main content

Hoofdzaken Uitgelegd gaat tijdens een Podcast in gesprek met ervaringsdeskundigen, hulpverleners en naasten/betrokkenen om een duidelijk beeld te creëren van wat psychische klachten zijn, hoe je er mee om kan gaan en hoe de weg naar herstel kan worden gevonden.

Zo’n 20% van de Nederlandse inwoners krijgt te maken met problemen in het psychisch spectrum. Omdat het voor veel mensen een hoop problemen veroorzaakt is het bijzonder dat er -buiten de zorgorganisaties en herstelgroepen- een stigma rust op het bespreken van mentale ziektes.

In een maatschappij waarin we willen laten zien dat het goed met ons gaat door middel van sociale media, zijn er ook verontrustende berichten in de media over het begrip ‘verwarde personen’. Er ontstaat een vertekend beeld over wat psychische problemen zijn. En dat terwijl een grove rekensom ons vertelt dat 3.5 miljoen mensen er direct (of indirect) mee te maken krijgen.

Aflevering 5: Carlijn Broers (medewerker GGz Centraal)

Carlijn is werkzaam op de GGz Centraal locatie: Zon en Schild. Hier begeleidt zij activiteiten en trainingen. Tijdens dit gesprek praten we onder andere over: de toevoegde waarde van dagbesteding tijdens een opname, de invloed van COVID-19 op dagactiviteiten, veiligheid op de werkvloer en bezuinigingen binnen de GGZ.

Wil je op de hoogte blijven van de Podcasts van hoofdzaken Uitgelegd? Of heb je een vraag/suggestie voor Giljam Flikweert? Laat dan een bericht achter op de facebookpagina van ‘Hoofdzaken Uitgelegd’.


Hoofdzaken Uitgelegd is een vrijwilligers-initiatief, opgestart door Giljam Flikweert en mede mogelijk gemaakt dankzij de hulp van de vrijwilligers van Wijkhuis de Driehoek in Amersfoort en de steun van Indebuurt033.

Beluister ook:

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *