Main content

Hoofdzaken Uitgelegd gaat tijdens een Podcast in gesprek met ervaringsdeskundigen, hulpverleners en naasten/betrokkenen om een duidelijk beeld te creëren van wat psychische klachten zijn, hoe je er mee om kan gaan en hoe de weg naar herstel kan worden gevonden.

Zo’n 20% van de Nederlandse inwoners krijgt te maken met problemen in het psychisch spectrum. Omdat het voor veel mensen een hoop problemen veroorzaakt is het bijzonder dat er -buiten de zorgorganisaties en herstelgroepen- een stigma rust op het bespreken van mentale ziektes.

In een maatschappij waarin we willen laten zien dat het goed met ons gaat door middel van sociale media, zijn er ook verontrustende berichten in de media over het begrip ‘verwarde personen’. Er ontstaat een vertekend beeld over wat psychische problemen zijn. En dat terwijl een grove rekensom ons vertelt dat 3.5 miljoen mensen er direct (of indirect) mee te maken krijgen.

In deze aflevering: Darko Cvetic, ervaringsdeskundige bij Korak

In deze aflevering praat Giljam met Darko Cvetic. Darko is coördinator en ervaringsdeskundige bij Korak. Korak is een herstelgerichte organisatie die in breed scala herstel activiteiten aanbiedt. Tijdens dit interview vertelt Darko over zijn eigen ervaringen rondom zijn persoonlijke herstelproces, bronnen van inspiratie en verschillen in de verslavingszorg.


Hoofdzaken Uitgelegd is een vrijwilligers-initiatief, opgestart door Giljam Flikweert en mede mogelijk gemaakt dankzij de hulp van de vrijwilligers van Wijkhuis de Driehoek in Amersfoort en de steun van Indebuurt033.

Bekijk ook:

Camera en edit: Jeroen Schreuder
Geluid en interview: Giljam Flikweert
Naar het idee van: Giljam Flikweert
  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.