Main content

Hoofdzaken Uitgelegd gaat tijdens een Podcast in gesprek met ervaringsdeskundigen, hulpverleners en naasten/betrokkenen om een duidelijk beeld te creëren van wat psychische klachten zijn, hoe je er mee om kan gaan en hoe de weg naar herstel kan worden gevonden.

Zo’n 20% van de Nederlandse inwoners krijgt te maken met problemen in het psychisch spectrum. Omdat het voor veel mensen een hoop problemen veroorzaakt is het bijzonder dat er -buiten de zorgorganisaties en herstelgroepen- een stigma rust op het bespreken van mentale ziektes.

In een maatschappij waarin we willen laten zien dat het goed met ons gaat door middel van sociale media, zijn er ook verontrustende berichten in de media over het begrip ‘verwarde personen’. Er ontstaat een vertekend beeld over wat psychische problemen zijn. En dat terwijl een grove rekensom ons vertelt dat 3.5 miljoen mensen er direct (of indirect) mee te maken krijgen.

Aflevering 1: Jan-Rienk Heuving (buurtnetwerker van Indebuurt033)

In de eerste aflevering van Hoofdzaken Uitgelegd betreft een interview met Jan Rienk Heuving, buurtnetwerker in Amersfoort en betrokken bij initiatieven van Wijkhuis de Driehoek. Hij vertelt ons over de Indebuurt033 als organisatie en het werk als buurtnetwerker.

Tijdens deze aflevering krijgen we antwoord op de volgende vragen:

  • Wat kan je doen als je overlast ervaart of zorgen hebt over een persoon in je buurt die worstelt met psychische problematiek?
  • Waar kan je terecht met je vragen of zorgen en hoe worden deze vragen opgepakt?

(vanaf minuut 12.30 gericht op GGZ problematiek)

Wil je op de hoogte blijven van de Podcasts van hoofdzaken Uitgelegd? Of heb je een vraag/suggestie voor Giljam Flikweert? Laat dan een bericht achter op de facebookpagina van Hoofdzaken Uitgelegd.


Hoofdzaken Uitgelegd is een vrijwilligers initiatief, opgestart door Giljam Flikweert en mede mogelijk gemaakt dankzij de hulp van de vrijwilligers van Wijkhuis de Driehoek in Amersfoort en de steun van Indebuurt033.

Bekijk ook:

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.