Main content

Zo’n 10 jaar geleden raakte Jan Henk alles kwijt, na eerst een manische en vervolgens depressieve episode. Hij kwam bij een RIBW terecht, waarna het in eerste instantie niet alleen psychisch maar ook fysiek alleen maar slechter met hem ging. 

Nu, 10 jaar later, werkt Jan Henk als adviseur én ervaringsdeskundige voor de RIBW. Hij heeft een huis, fijne vrienden, collega’s, een lieve vriendin en een goede gezondheid. De weg daarnaar toe was zwaar, vooral door het (zelf) stigma rondom zijn bipolaire stoornis. Om dit stigma te doorbreken, vertelt Jan Henk zijn verhaal.

Bekijk de video van Jan Henk


Meer over manisch-depressiviteit / bipolaire stoornis:

photo credit: video still
 • Deel deze pagina:

Reacties:

 1. Hoi Jan Henk
  wat ongelooflijk dapper dat je je verhaal/ervaringen in the open durft te vertellen. Voor menigeen zal dit hopelijk de aanleiding zijn om tot uiteindelijke behandeling cq genezing te komen. Jouw omkeer is voor een ander een inkeer en stof tot nadenken want opgeven is in veel omstandigheden geen optie. Ik wens je alle goeds en een mooie zonnige toekomst.

  ps: humor kan niemand jou verwijten en dat kan ik weten 🙂

  Lieve groet,
  Berdien.

 2. Hoop doet Leven! Dank voor het openhartige verhaal Jan Henk, daar kunnen anderen ook weer hoop uit putten. En met z’n allen hebben we er veel van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *