Main content

Van 20 tot 27 mei vindt internationaal de Psychose Awareness Week plaats. Om die week extra aandacht te vragen voor psychose organiseren we twee live uitzendingen die via Facebook en Youtube te volgen zullen zijn.

Op maandag 20 mei gaat hoofdredacteur Anne Marsman in gesprek met ervaringsdeskundige Jerry Allon en psycholoog Tom van Wel. Op donderdag 23 mei is hoogleraar psychiatrie Jim van Os te gast. In alle twee de uitzendingen staat het thema psychose centraal, belicht vanuit verschillende invalshoeken en ervaringen.

Jerry Allon

Jerry Allon

De in Lelystad getogen Jerry had een goede baan bij de bank toen hij op 26 jarige leeftijd een psychose kreeg. Het veranderde zijn leven en toekomstperspectief totaal. In dit video interview vertelt hij over wat er destijds met hem gebeurde. Inmiddels is Jerry jaren verder en veel ervaringen rijker en werkt hij nu als zelfstandige in de geestelijke gezondheidszorg en als ervaringsdeskundig docent Verpleegkunde in het onderwijs.

Tom van Wel

tom van wel

Tom heeft als hulpverlener ruim 20 jaar ervaring met mensen met psychosegevoeligheid. De afgelopen jaren is hij werkzaam als psycholoog bij een instelling specifiek voor jongeren met psychosegevoeligheid. Daarnaast is hij getraind in de Peer-supported Open Dialogue methode. Benieuwd naar Tom? Bekijk de video over herstelondermijning en/of lees zijn blog Een expert die niks doet? Over Peer-supported Open Dialogue en volwassenwording.

Jim van Os

jim van os

Jim studeerde, leerde en ‘deed’ psychiatrie in verschillende landen, waaronder Frankrijk, Engeland, Indonesië en Casablanca. Hij heeft veel onderzoek verricht naar psychose en is één van de initiatiefnemers van PsychoseNet. Bekijk hier een interview met Jim over zijn visie op diagnoses, behandeling en herstel. Naast psychiater en onderzoeker is Jim ook familie-ervaringsdeskundige en heeft hij als naaste ervaring met psychose.

Stel een vraag!

Heb je een vraag aan Jerry, Tom of Jim? Of een onderwerp dat je graag belicht zou willen zien? Stel hem via onderstaand formulier of live tijdens de uitzending via Facebook of Youtube.

Wanneer en waar

Datum: maandag 20 mei
Gasten: Jerry Allon & Tom van Wel
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Waar: live via de PsychoseNet Facebook pagina en het PsychoseNet Youtube kanaal

Datum: donderdag 23 mei
Gast: Jim van Os
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Waar: live via de PsychoseNet Facebook pagina en het PsychoseNet Youtube kanaal

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *