Main content

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd.

113 staat aan de kant van het leven en probeert te zoeken naar een uitweg uit de wanhoop. Hierbij spelen religieuze of ideologische achtergronden geen rol. Anonimiteit staat in de hulpverlening hoog in het vaandel en de mening van de hulpzoeker wordt altijd gerespecteerd. We geven geen advies over middelen of methoden waarmee mensen zichzelf om het leven kunnen brengen. 113 is niet tegen euthanasie of hulp bij zelfdoding (HBZ) die binnen de huidige wettelijke kaders kan worden verleend. We verwijzen mensen die meer willen weten over euthanasie of hulp bij zelfdoding door naar de huisarts.

Therapie bij 113 staat voor gratis professionele en vertrouwelijke hulp. De psychologen van 113 denken met je mee en kijken samen met jou naar je problemen en mogelijke oplossingen.

Praten over zelfmoordgedachten helpt.

  • Deel deze pagina: