Main content

Voor iedereen die al enige ervaring heeft in het ervaringswerk en/of herstel en die hierin verdieping zoekt. Heb je zelf zicht op je eigen kwetsbaarheid, zet je je eigen ervaringen al in binnen zelfhulp en/of (vrijwilligers-)werk en wil je verdieping qua ervaringsdeskundigheid? Dan is deze leerroute misschien iets voor jou!

Een ervaringsdeskundige sluit aan bij het herstelproces van mensen vanuit het eigen verhaal en vanuit bredere ervaringskennis. Tijdens dit traject leer je hoe je als ervaringsdeskundige je ervaringskennis optimaal en deskundig kunt inzetten ten behoeve van het herstel van cliënten en het verbeteren van de zorgkwaliteit.

Ervaringsdeskundigen vormen het kloppend hart van Markieza. Onze medewerkers hebben veel kennis van empowerment en herstel. Je krijgt les van deze verschillende inhoudsdeskundigen en persoonlijke aandacht en begeleiding bij je leerproces. Daarnaast leer je ook veel van de uitwisseling met je medestudenten die allen verschillende ervaringen en andere werkpraktijken met zich meenemen. Jouw ervaringen in de praktijk staan steeds centraal, waardoor wat je leert meteen toepasbaar is in de praktijk.

  • Deel deze pagina: