Main content

F-ACT zorg en de ambulante zorg van Psychiatrie en verslaving zijn bij Altrecht samengebracht in 15 gebiedsteams ggz en 1 bovenregionaal team in de vier WMO-regio’s: Lekstroom, Utrecht West, Utrecht Zuidoost en Utrecht Stad.

Rehabilitatie, crisiszorg, behandeling en hulp bij herstel in één team.

Altrecht, Jellinek, Kwintes, Lister, WIJ 3.0 en andere netwerkpartners bieden in de gebiedsteams ggz samen herstelondersteunende zorg dichtbij de patiënt en zijn omgeving.

De samenwerking in de gebiedsteams ggz is belangrijk om tot een echt gezamenlijke inzet te komen die plaatsvindt in de directe leefomgeving van de patiënt. Altrecht is dus onderdeel van de totale ondersteuning. Daarmee maken we onze ggz-zorg beter toegankelijk voor de patiënt en zijn naasten. Door de korte lijnen kunnen we allemaal sneller zorg op maat bieden en beter gebruikmaken van elkaars kennis, ervaring en vaardigheden.

De gebiedsteams ggz werken volgens de F-ACT-methode: Flexible Assertive Community Treatment

Het is een bewezen effectieve werkwijze, waarbij in multidisciplinair teamverband geestelijke gezondheidszorg geboden wordt. Het gaat hierbij om ambulante, wijkgerichte zorg: rehabilitatie, crisiszorg, behandeling en hulp bij herstel door verschillende mensen die in één team samenwerken. Voor mensen die zorg mijden terwijl zij die wel nodig hebben, is er bemoeizorg.


Altrecht is er voor iedereen die specialistische geestelijke gezondheidszorg nodig heeft. Jong en oud. We luisteren naar je vraag. Samen zoeken we naar de juiste behandeling die past bij die vraag. Vanuit verschillende invalshoeken. Zo snel mogelijk, dichtbij huis, zonder schotten. Zo werken we aan jouw herstel.

  • Deel deze pagina: