Main content

Rehabilitatie, crisiszorg, behandeling en hulp bij herstel in één team

F-ACT zorg en de ambulante zorg van Psychiatrie en verslaving zijn bij Altrecht samengebracht in 15 gebiedsteams ggz en 1 bovenregionaal team in de vier WMO-regio’s: Lekstroom, Utrecht West, Utrecht Zuidoost en Utrecht Stad.

Altrecht, Jellinek, Kwintes, Lister, WIJ 3.0 en andere netwerkpartners bieden in de gebiedsteams ggz samen herstelondersteunende zorg dichtbij de patiënt en zijn omgeving.

De samenwerking in de gebiedsteams ggz is belangrijk om tot een echt gezamenlijke inzet te komen die plaatsvindt in de directe leefomgeving van de patiënt. Altrecht is dus onderdeel van de totale ondersteuning. Daarmee maken we onze ggz-zorg beter toegankelijk voor de patiënt en zijn naasten. Door de korte lijnen kunnen we allemaal sneller zorg op maat bieden en beter gebruikmaken van elkaars kennis, ervaring en vaardigheden.

F-ACT methode
De gebiedsteams ggz werken volgens de F-ACT-methode: Flexible Assertive Community Treatment. Het is een bewezen effectieve werkwijze, waarbij in multidisciplinair teamverband geestelijke gezondheidszorg geboden wordt. Het gaat hierbij om ambulante, wijkgerichte zorg: rehabilitatie, crisiszorg, behandeling en hulp bij herstel door verschillende mensen die in één team samenwerken. Voor mensen die zorg mijden terwijl zij die wel nodig hebben, is er bemoeizorg.

  • Deel deze pagina: