Veel gezochte termen

Sociale kaart

Adres:
Benthemplein 15
Netherlands,Rotterdam
088 945 47 55
Website:
Email:
a.vanderham@zadkine.nl
Contactpersoon:
A. van der Ham

BGE/Maatschappelijke zorg voor ervaringsdeskundigen

De beroepsopleiding Begeleider geestelijke gezondheidszorg met ervaringsdeskundigheid (BGE) is gericht op (aspirant-)studenten die zelf ervaring hebben als cliënt in de geestelijke gezondheidszorg.  In combinatie met de opleiding ontwikkel je je tot ervaringsdeskundige. De opleiding wordt aangeboden op twee locaties: in Rotterdam en Utrecht.

Als je werkzaam bent in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, maatschappelijke opvang en welzijn begeleid je mensen met langdurige en ernstige psychische problemen. Als geen ander kun jij je inleven in de problematiek van de cliënt. Je stippelt nieuwe doelen uit en laat hierbij de regie aan de cliënt. Begeleiden, samenwerken in een team en contacten onderhouden met familie en andere hulpverleners is voor jou vanzelfsprekend.

Persoonskenmerken
Als maatschappelijk werker speel je een belangrijke rol bij het uitoefenen van je beroep. Het is van belang dat je betrokken, empathisch, assertief, representatief en integer bent. Je bent ook stressbestendig, efficiënt en je kunt methodisch werken.