Veel gezochte termen

Sociale kaart

Adres:
Droogbak 1-C
Netherlands,Amsterdam
020 531 76 30
Website:

Blaka Watra (inloophuis/ gebruikersruimte)

Blaka Watra is een multiculturele inloop en gebruikersruimte waar de bezoekers ook een lekkere maaltijd kunnen krijgen.

Inloophuis en gebruikersruimte Blaka Watra is op enkele honderden meters van het centraal station gevestigd; op de benedenverdieping van het hoofdkantoor van De Regenboog Groep. Naast Surinamers en Antillianen doet een gezelschap uit allerlei culturen het inloophuis aan. Bezoekers kunnen er terecht voor een prima maaltijd, bereid door chefs die zelf ook bezoeker zijn. De maaltijden hebben een belangrijke aantrekkingskracht op bezoekers.

Er is veel zelfstandigheid onder bezoekers van Blaka Watra. Zo zijn er ‘meewerkende bezoekers’ die toezicht houden of helpen met schoonhouden van het inloophuis. Vanzelfsprekend onder begeleiding van vrijwilligers en professionals.

Gebruikersruimte

De Princehof is midden op de wallen gevestigd. De inloopruimte op de begane grond is zes dagen per week open. Bovenin het pand zit de gebruikersruimte voor mensen die middelen gebruiken.

De gebruikersruimte biedt ruimte aan gebruikers van harddrugs die roken. (Spuiten en schone spuiten halen kan er niet, daarvoor kun je terecht bij AMOC. Schone spuiten zijn ook te krijgen bij de Princenhof.)