Veel gezochte termen

Sociale kaart

GGZ Delfland Logo
Adres:
Buitenhofdreef 274
2652RE,Delft
Website:
Email:
herstelacademie@ggz-delfland.nl

Herstelacademie Delfland

In de maatschappij zwerven veel mensen die tussen wal en schip vallen wat hulpverlening betreft. Ze hebben geen huisartsverwijzing of een indicatie van de gemeente, maar lekker in hun vel zitten ze ook niet. Door deze mensen in de vandaag geopende Herstelacademie preventief hulp aan te bieden, hoopt Doel Delfland dat zij uiteindelijk geen zorg nodig zullen hebben. Doel Delfland is onderdeel van GGZ Delfland en biedt dagbestedingsactiviteiten, woonbegeleiding en preventieve ondersteuning aan mensen met psychische problematiek.

Het nieuwe onderdeel Herstelacademie bevindt zich midden in de samenleving van Delft en biedt kosteloos educatie, zelfhulp en steun van medebezoekers.  Zij wordt geleid door mensen die zelf ervaring hebben met psychische problematiek: ervaringsdeskundigen. Deze mensen zijn door Doel Delfland opgeleid om mensen te helpen.

Je komt er om te praten, te delen, te leren en te ontspannen. De Herstelacademie in Delft is een plek waar mensen van allerlei pluimage zichzelf kunnen ontwikkelen.  Het idee is dat bezoekers elkaar helpen door aan activiteiten deel te nemen en met elkaar te praten. Deze hulp biedt mensen die niet goed in hun vel zitten wellicht net dat steuntje in de rug waardoor ze weer vooruit kunnen. Zonder dat ze daar psychische zorg voor nodig hebben. De Herstelacademie is onderdeel van Doel Delfland en wordt gerund door ervaringsdeskundigen, mensen die door een psychische stoornis ooit in de hulpverlening zijn beland. Doel Delfland leidt deze mensen op tot ervaringsdeskundige en zet ze in om cliënten vanuit hun eigen ervaring te ondersteunen.  Er zijn onder meer dagelijkse inloopspreekuren en  wekelijkse en maandelijkse activiteiten.