Main content

Het Herstelbureau van HVO-Querido ondersteunt mensen bij hun herstelproces. Dat gebeurt op een laagdrempelige en voor iedereen toegankelijke manier. Bij ons werken mensen met een achtergrond als cliënt in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) of maatschappelijke opvang.

We organiseren herstelondersteunende trainingen, themamiddagen, workshops en we geven voorlichting over wat herstel kan betekenen. Daarin vertellen deelnemers en medewerkers wat ze hebben meegemaakt, waar ze steun aan hebben, waar ze het moeilijk mee hebben en hoe ze daarmee omgaan. Leren van elkaar en persoonlijke verhalen zijn belangrijke en essentiële onderdelen hierin. Dit én het feit dat medewerkers zelf cliëntervaring hebben, werkt ondersteunend en hoopgevend.

WRAP (Wellness Recovery Action Plan) is een praktische en systematische cursus om aan uw welbevinden te werken en een persoonlijk levensplan te maken. Stap voor stap gaat u acties toepassen die voor u goed werken. Hierbij gaat u uit van uw eigen ervaringen. Ook de deelnemers leren van elkaar. WRAP richt zich op de kracht in plaats van de klacht.

  • Deel deze pagina: