Veel gezochte termen

Sociale kaart

Adres:
14 Kwakersstraat
1053 WD,Amsterdam
020 4896536
Website:

SCIP

SCIP is een bruisende organisatie met 13 verschillende projecten. Zowel werkprojecten als recreatieve projecten. Er is veel te doen voor mensen die in computers geïnteresseerd zijn, maar ook is er van alles te beleven op het gebied van sport, cultuur, literatuur lekker eten en nog veel meer. Je kunt er interessante mensen ontmoeten, maar ook hulp vinden voor als je bijvoorbeeld je post al weken niet meer durft te openen.

Bij SCIP zijn cliënten in eerste plaats mensen.

De doelstellingen van SCIP

  • Maatschappelijke participatie en zelfsturing van cliënten van de GGZ bevorderen.
  • Stimuleren dat vernieuwing en verbetering van de zorg in handen van direct betrokkenen komt te liggen.
  • Vormgeven aan projecten en initiatieven die voortkomen uit de vraag van cliënten.

Voor wie?

Onder cliënten verstaan wij mensen met een achtergrond als klant van de psychiatrie. Veel van onze klanten hebben een psychiatrische aandoening of stoornis. Velen hebben een psychiatrische klacht gehad. Ook vind je onder onze klanten mensen die helemaal geen psychische klachten hebben of alleen hele lichte. In onze projecten is iedereen welkom.

Waarom?

Mensen met een psychiatrische handicap worden vaak buiten de maatschappij geplaatst. Dat is niet nodig. Vaak willen zij na een crisis wel weer deel gaan nemen aan de ‘gewone wereld’. Maar omdat ze er te lang uit zijn geweest, vinden zij geen aansluiting meer. Gevolg hiervan is dat ‘de maatschappij’ ook weinig contact heeft met deze doelgroep. Het lijkt erop dat er een taboe op psychische ziektes rust. SCIP wil door middel van haar activiteiten deze cirkel doorbreken.