Main content

Voor veel mensen is de wereld van de geestelijke gezondheidszorg een doolhof! CLIP is anders. Wij stellen jóu als uniek persoon boven alles. We werken laagdrempelig, inspireren, doorbreken taboes en helpen je bij het vinden van jouw unieke weg. Onze ervaringsdeskundigen staan je graag ter zijde, omdat ze vinden dat ieder recht heeft op een menswaardig bestaan.

CLIP is er voor iedereen in Flevoland die vragen heeft over de geestelijke gezondheidszorg, zoals maatschappelijke opvang en psychiatrie. Het gaat om jóuw vraag! Vragen die kunnen gaan over burn-out, verslaving, depressie, borderline, persoonlijkheidsstoornissen, maar ook talentontwikkeling, arbeidsparticipatie, starten van een eigen bedrijfje, vrijwilligerswerk en vrijetijdsbesteding. Wij bieden een luisterend oor en steun!

CLIP is actief in Flevoland en heeft lokale steun- en informatiepunten: de STIP’s. Het STiP is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met de geestelijke gezondheidszorg.

Het werken vanuit cliëntenperspectief staat centraal. Bezoekers kunnen vijf dagdelen in de week terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Er worden activiteiten georganiseerd door de doelgroep voor de doelgroep. Er werken ervaringsdeskundigen bij het Steunpunt die hebben geleerd om hun ervaring zo in te zetten dat zij er anderen mee kunnen helpen.
Het STIP Almere ziet de crisiskaart als een mogelijkheid voor de eigenaar van de kaart om de regie meer in eigen hand te nemen en tevens als een stuk preventie. De stichting is nog bezig sponsoren te zoeken om dit project te financieren. Het Steunpunt heeft al een consulente in huis.
  • Deel deze pagina: