Veel gezochte termen

Sociale kaart

VMDB logo
Adres:
Ackersdijkstraat 65s
3037vd,Rotterdam
Website:
Email:
zuidholland@vmdb.nl

VMDB regio Zuid-Holland – Rotterdam

De Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen zet zich in voor mensen met een bipolaire stoornis (ook wel manisch-depressieve stoornis) en hun direct betrokkenen.

De VMDB regio Zuid-Holland is opgedeeld in de subregio’s ‘Den Haag, Leiden, Delft’, ‘Rotterdam’ en ‘Dordrecht’. In iedere regio worden o.a. huiskamergroepen en psycho-educatiecursussen georganiseerd.

Huiskamergroepen

In een huiskamergroep kun je van gedachten wisselen met mensen die ook een bipolaire stoornis hebben, of die een dierbare hebben met een bipolaire stoornis. Je merkt dan heel goed dat je niet de enige bent met vaak moeilijk te begrijpen en uit te leggen problemen. Ook blijken er voor heel veel schijnbaar onoverkomelijke moeilijkheden al oplossingen bedacht te zijn.

Voorbeelden zijn: omgaan met werk, partner en familie, geld, vriendschap en het weer opbouwen van een netwerk met sociale contacten.

Ook het leren accepteren van het feit dat je een bipolaire stoornis hebt (of je partner/dierbare) is een belangrijk aspect dat steeds terugkomt in de gespreksgroepen.

Psycho-educatiecursus

Deze cursus is bedoeld voor cliënten en hun betrokkenen en bestaat uit een aantal bijeenkomsten waarin elk facet van de bipolaire stoornis aan de orde komt. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen, die een psycho-educatiecursus hebben gevolgd, beter in balans kunnen blijven. De cursus wordt vergoed door de verzekeraar, waardoor er weinig tot geen kosten aan verbonden zijn.

Lotgenotencafé

Het lotgenotencafé wordt gerund door ervaringsdeskundigen van Stichting Zon en GGz informatiepunt Holland Rijnland. Voor iedereen die te maken heeft (gehad) met een psychische aandoening is hier van harte welkom om in een ongedwongen open sfeer ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen.