Main content

Vriend GGZ levert vraaggestuurde hulp, creëert werkgelegenheid voor zijn klanten en wil de maatschappij laten zien dat mensen met langdurige psychische problemen wel degelijk kunnen meedoen.

  • Vriend GGZ is een jonge en vernieuwende organisatie in de GGZ. Vriend GGZ biedt betrouwbare, toegankelijke, respectvolle en vriendschappelijke hulp aan mensen met een psychische of sociale beperking.
  • Het hart van onze vernieuwende aanpak bestaat uit 24-uurs toegankelijkheid, de inzet van geschoolde ervaringsdeskundigen en volledig vraaggestuurde hulp.
  • De initiatiefnemers van Vriend GGZ hebben zich laten inspireren door de schrijver Jan Arends, bekend om zijn verhalenbundel ‘Keefman’.

‘Jan Arends werd in 1972 op slag beroemd door de verhalenbundel Keefman. In het titelverhaal Keefman richt de hoofdpersoon zich tot zijn psychiater met de aanhef “Vriend”, zich daarbij herhaaldelijk hardop afvragend waarom hij zich toch niet als verpleegkundige mag inzetten vor de ‘psychiatrisch gestoorde medemens’.”

  • Deel deze pagina: