Main content

Ypse Generalistische Basis GGZ, Psychologie en Preventie, heeft tot doelstelling om mensen met allerlei psychische klachten te behandelen en te begeleiden. Daarnaast behoort ook de vroegtijdige preventie van klachten tot het aandachtsgebied van Ypse. Voorbeelden van klachten waar u behandeling en/of begeleiding voor kunt krijgen zijn angsten, depressie, (posttraumatische) stress, burn-out, obsessief compulsieve stoornis, verlies, een negatief zelfbeeld en onbegrepen lichamelijke klachten.

Ook is er een aanbod voor jeugd. Alles Kidzzz en Power Kidzzz zijn voorbeelden van preventie voor kinderen die door de preventiewerkers op school worden uitgevoerd.

Ypse onderscheidt zich van andere praktijken op het gebied van het behandelen van onbegrepen lichamelijke klachten en het begeleiden van mensen met chronisch psychiatrische klachten.

Ypse heeft ervaren psychologen en verpleegkundigen op deze gebieden die behandeling en begeleiding inzetten volgens de laatste stand van zaken in de wetenschap en daar waar het kan worden moderne middelen gebruikt zoals bijv. internetbehandelingen (E-health). Ypse hanteert de herstelvisie als basis voor de behandeling en de begeleiding van mensen met langdurige psychiatrische klachten. Een psychiater of verpleegkundig specialist adviseert u en uw huisarts op het gebied van medicatie als dit nodig is.

Anne Marsman is psycholoog en voormalig webredacteur van PsychoseNet.nl.

Meer blogs lezen van Anne Marsman?

Ook van Anne:

  • Deel deze pagina: