Main content

Ik ben voor de derde keer opgenomen op een gesloten afdeling van een ziekenhuis. De eerste keren kreeg ik regelmatig bezoek. Maar nu komt er eigenlijk niemand meer en laten ze me keihard vallen. Ik weet dat ik veel mensen gekwetst heb tijdens mijn psychose maar ze moeten toch ook begrijpen dat ik ziek ben? Hoe zorg ik dat ik van mijn stigma afkom? Ik voel me erg eenzaam.

Bram (48), Amsterdam


Iedere week behandelen we een dilemma van een lezer in ‘Wat zou jij doen?’ Kijk voor het dilemma van deze week op onze Facebookpagina en laat daar of hieronder jouw mening of advies achter. Zo helpen lezers elkaar!

Wil je zelf een vraag vraag voorleggen? Stuur je vraag naar redactie@psychosenet.nl.

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Heb je zelf al mensen gebeld; gezegd dat je het fijn vond dat ze langskwamen de vorige keren; meegedeeld dat je daar steun aan hebt; dat je je eenzaam voelt nu; dat je hun hulp kunt gebruiken? Sterkte tijdens je opname en ik hoop voor je dat er weer mensen langs zullen komen. Als je wil, kun je er ook naar vragen… waarom ze niet meer langskomen/ kwamen

  2. Ik zou gaan kijken binnen de positieve psychologie. Ik zou als ik jou was elke dag een twee minuten dank email sturen aan iemand. Elke dag iemand anders. En dat 21 dagen achter elkaar doen. Geen zin, toch doen, geen tijd, toch doen. Discipline. Daarin bedank je een persoon voor wat die voor jou heeft betekend. Ook zou ik aan de slag gaan met de wim hof methode om weer beter te worden. Meer informatie over de positieve gewoontes uit de positieve pscyhologie waarmee je je weer beter gaat voelen, kan je hier vinden: https://www.youtube.com/watch?v=l3EIkT767DQ Je kan al die andere gewoontes ook gaan doen. Mijn motto is. Ik pak alles aan wat enigzins onderbouwd is om mijzelf beter te voelen. Ik ben zelf schizofreen en heb een blog geschreven over de wim hof methode. het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn inzet en motivatie. https://perspectief.uwv.nl/blog/het-hele-jaar-de-zomer-in-mijn-bol Je zou ook nog grappen kunnen gaan maken over je ziekte. Dat maakt van je ziekte een vriend en kans en veranderd je perceptie en daarmee verdwijnt het stigma. Zie deze blog: https://www.psychosenet.nl/waarom-ik-grappen-maak-over-schizofrenie/#comments Ik heb inmiddels al 75 grappen over schizofrenie gemaakt. Waarvan 10 over mijn eigen psychotische ervaringen. het werkt helend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.