Main content

Sinds de website Psychosenet.nl in 2015 online ging, is het aantal websitebezoeken sterk toegenomen. PsychoseNet trekt momenteel gemiddeld 70.000 bezoekers per maand. In 2017 kwamen tot nu toe ruim 2000 vragen binnen in het online e-mailspreekuur.

Om mensen nog beter van dienst te zijn, lanceert PsychoseNet op 19 september haar vernieuwde website.

Hoofdredacteur & psycholoog Anne Marsman vertelt: “Uit de vragen die men ons stelt blijkt dat mensen veel behoefte hebben aan duidelijkheid en juiste informatie. Er worden veel vragen gesteld over wat het perspectief is ná het krijgen van een psychose, maar ook zijn er veel vragen over medicijngebruik. Er zijn in de maatschappij veel misverstanden over psychose en dat krijgen we vaak terug. Mensen voelen zich nog veel te vaak niet gehoord of geholpen, ondanks dat in de ggz steeds vaker een frisse wind waait. Doel van onze site blijft daarom ook informeren en perspectief bieden.”

PsychoseNet is een initiatief van en voor cliënten, ervaringsdeskundigen, betrokkenen en professionals

De website biedt een laagdrempelige plek waar naast goede en normaliserende informatie ook hoop en steun geboden wordt. Hoogleraar psychiatrie en mede-initiatiefnemer van PsychoseNet Jim van Os is enthousiast: “Het is elke dag geweldig om te zien hoeveel kracht de community rond PsychoseNet weet aan te boren. Natuurlijke relaties werken het beste, en maken dat mensen bij hun eigen weerbaarheid kunnen komen. Zonder poespas, bureaucratie of protocollen.

Op de nieuwe website van PsychoseNet vind je uitgebreide (nieuwe) informatie over psychose, stemmingsproblematiek en herstel. Ook is er extra ruimte voor ervaringsverhalen, blogs en video’s. Daarnaast zijn een aantal tools toegevoegd, kreeg de sociale kaart, waar men op zoek kan naar een hulpverlener of ervaringsdeskundige, een update en is het online e-mailspreekuur uitgebreid met nieuwe experts om nog meer vragen te kunnen beantwoorden. In de komende periode wordt gewerkt aan een apart jongerenplatform en aan een Vlaamse variant van het platform: PsychoseNet.be.

Het belang van anonieme e-health

Marsman: “Per jaar heeft zo’n 25% van de bevolking psychische klachten. De behandelcapaciteit van de ggz ligt daar ver onder. Een grote groep, waaronder mensen met psychotische klachten, krijgt geen of beperkte hulp. Vroege psychotische ervaringen kunnen met de juiste informatie en online hulp van voorbijgaande aard zijn. PsychoseNet voorziet onder andere in deze behoefte door laagdrempelig informatie en contact aan te bieden. Het is een krachtige vorm van anonieme e-health gebleken die we met onze gebruikers steeds verder door ontwikkelen.


De nieuwe website gaat op dinsdag 19 september live en wordt om 19.00 uur feestelijk gelanceerd in Utrecht. Wil je de lancering online meebeleven? Hou de Facebook pagina in de gaten, rond 18.45 gaan we live!

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *