Main content

CrazywiseNa de bijzonder geslaagde vijfde Crazywise Conference hebben we een heleboel wijsheid gezaaid en het voelt alsof we kunnen gaan toewerken naar een gezamenlijke oogst. Daarom kondigen wij met veel enthousiasme de volgende Crazywise Conference aan, donderdag 18 juni 2020 zal in het teken staan van het thema Healing Communities.

Eén van de boodschappen die in de Crazywise documentaire doorklinkt, is dat ons brein een sociaal orgaan is. Als mens volledig geaccepteerd worden om wie je bent, wat je denkt en voelt, of afgewezen en uitgesloten worden, maakt een wereld van verschil. De gemeenschap is met name in niet-Westerse culturen een belangrijke bron van steun ten tijde van (psychologische/spirituele) crisis. In hoeverre kunnen wij in onze geïndividualiseerde samenleving gebruik maken van de helende kracht van gemeenschappen. Zijn hier succesvolle voorbeelden van te vinden? En kunnen wij in Nederland ook een veilige plek creëren voor mensen die gevoelig zijn voor buitengewone bewustzijnservaringen?

Graag nodigen wij jullie weer uit om mee te denken en te voelen. Plaats van handeling wordt dit jaar het Landgoed Wilibrordus in Heiloo. Twee sprekers kunnen we alvast verklappen: de Amerikaanse psychiater Dan Fisher, die herstelde van drie psychoses en de diagnose schizofrenie kreeg, en de Noorse ondernemer Ole Andreas die in Noorwegen een revolutie binnen het omgaan en begeleiden van mensen in psychische nood ontketende. Meer informatie over het programma en de inschrijving volgt in de loop van januari.

Hartelijke groet, jullie vertrouwde en ververste organisatie comité:

Jacco, José, Anna, Angèle, Tim en Ruud

  • Deel deze pagina: