flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Maldoror galerie presenteert de tentoonstelling 'LICHT' * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Maldoror galerie presenteert de tentoonstelling ‘LICHT’

Nieuws Maldoror

Maldoror Galerie in Den Haag presenteert vanaf 3 december tot en met eind december 2019 het werk van een kunstenaar en een vredesactivist: Ewoud van Rijn en May-May Meijer.

Het verschillend gebruik van licht en spiegeling verbindt in deze presentatie hun werk. De titel die ze aan de tentoonstelling hebben gegeven is ‘Licht’. Met de – qua omvang – bescheiden tentoonstelling willen ze de hele wereld verlichten.

De galerie toont sinds juni 2017 elke maand werk van twee kunstenaars; de een met een psychische kwetsbaarheid en de ander zonder. Aan de nietsvermoedende toeschouwer wordt overgelaten te oordelen wie wie is, met soms verrassende uitkomsten. De galerie is in feite een ruime etalage – er hoeft dan ook geen toegangsprijs betaald te worden – en bevindt zich in de Wagenstraat 123 in Den Haag. Het pand dient verder als dagopvang voor mensen met een ggz achtergrond.

Het tweeluik van Ewoud van Rijn heeft als titel “Rorschach Mudra” en toont twee gespiegelde handen. Hij laat de betekenis van zijn werk over aan het publiek. May-May Meijer maakte een foto van zichzelf getiteld “Gedragen door het Witte Licht”. Zij streeft naar wereldvrede, een Wereld Waarin Alle Kinderen Kunnen Spelen. John Ewbank stelt het refrein van het lied Wit Licht beschikbaar.


Ewoud van Rijn (Den Haag, 1967) woont en werkt in Rotterdam, en is docent en teamleider van de sectie Painting-Printmaking aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag.

May-May Meijer (Delft, 1972) is moeder, voorzitter van Peace SOS en ervaringsdeskundige bij de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht. Ze schreef het boek Missie Wereldvrede, schrijft regelmatig briefwisselingen met Jim van Os, hoogleraar Psychiatrie, op de website PsychoseNet en schreef ook verschillende artikelen voor Schizophrenia Bulletin van Oxford University Press.