Main content

Ervaringsdeskundige Sanne Verschuuren heeft sinds kort een podcast genaamd ‘De Kracht van Openheid’. Dit is een podcast over psychische kwetsbaarheid en spiritualiteit.

Aflevering over het label ‘verwarde personen’

Begin augustus interviewde zij Karlijn Roex, een sociologe die zélf verward is genoemd. Zij bracht een jaar geleden het boek ‘In verwarde staat’ uit, waarvan in september een tweede druk verschijnt. In haar boek, dat enkele lovende recensies kreeg, onderzoekt zij de verwarde-personendiscussie. De samenleving lijkt immers steeds meer te maken te krijgen met gevaarlijk geachte ‘verwarde personen’.

Is de samenleving nog wel veilig, zijn de burgers terecht bezorgd? Karlijn draait deze vraag in haar boek om: Zijn het niet juist de verwarde personen die zich steeds onveiliger voelen, door stigmatiserende krantenkoppen en grotere kans op fataal politie-optreden zoals afgelopen week nog in Amsterdam?

In de podcastaflevering worden deze vragen besproken met Karlijn, evenals haar eigen ervaringen. De aflevering met Karlijn is hier te beluisteren.


Bron: Persbericht De Kracht van Openheid

  • Deel deze pagina: