flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
Psychose Awareness Week: Elke avond LIVE uitzendingen over psychose op PsychoseNet! * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Psychose Awareness Week: Elke avond LIVE uitzendingen over psychose op PsychoseNet!

PsychoseNet Live uitzendingen awareness week 2020

Morgen start de ‘Psychose Awareness Week’ waarin we een hele week extra aandacht zullen besteden aan psychose door iedere avond om 20.00 uur een interessante livestream te verzorgen met ervaringsdeskundigen, naasten en hulpverleners.

In de week van 18 tot 24 mei zullen er in het kader van ‘Psychose Awareness Day’ elke avond om 20.00 uur live gesprekken met (ervaringsdeskundige) experts uitgezonden worden via het Youtube kanaal van PsychoseNet.

Wat kun je komende week verwachten?

  • Maandag 18 mei wordt de Psychose Awareness Week afgetrapt met een live gesprek tussen klinisch psycholoog Widel van Son en familie-ervaringsdeskundige Mea Wuisman over het betrekken van naasten bij de behandeling van mensen met een psychotische kwetsbaarheid.
  • Dinsdag 19 mei gaan Irene van de Giessen en Klazine Tuinier, beide betrokken bij Stichting Hersteltalent, in gesprek over hun eigen en professionele ervaring met stigma en zelfstigma rondom psychose.
  • Woensdag 20 mei volgt een gesprek tussen Dag van Wetter en Stefaan over de het toepassen van de Open Dialogue methode in de psychosezorg en hun initiatief ‘El Camino’.
  • Donderdag 21 mei gaan hoogleraar klinische psychologie bij psychotische stoornissen Marieke Pijnenborg en psychiater en familie-ervaringsdeskundige Cecil Prins in gesprek over stigma en communicatie met naasten. Cecil is initiator van de internationale (fiets)campagne Break the Stigma for Families, waarin het doorbreken van stigma samen met familie en naasten centraal staat.
  • Zondag 24 mei wordt de week Psychose Awareness Week afgesloten met een gesprek tussen hoogleraar psychiatrie en voorzitter van PsychoseNet Jim van Os en manager bedrijfsvoering bij Ggz Breburg Bram Berkvens.

 

Zet het vast in je agenda! Vanaf maandag 18 mei tot en met zondag 24 mei om 20.00 uur live te volgen via youtube.com/c/psychosenet1/live


Psychose Awareness Day Nederland is een initiatief van het Netwerk Vroege Psychose in samenwerking met het Rob Giel Onderzoek centrum, PsychoseNet.nl, Mind Ypsilon, Anoiksis, Samen Sterk zonder Stigma, Stichting Socialrun, Kenniscentrum Phrenos, en Hamlett.

De livestreams worden mede mogelijk gemaakt door Socialrun en PsychoseNet België.