Main content

Floortje Meijer is 4e jaars ’Communication and multimedia design’ en wil om af te studeren een interactieve toepassing ontwerpen ter ondersteuning van de nazorg bij psychose. Een online game, app of website die mensen die een psychose hebben gehad de mogelijkheid biedt de nazorg te krijgen die zij nodig hebben, zonder tussenkomst van artsen of psychologen.

Op het gebied van ‘eHealth en mHealth’ bestaat al het een en ander. Zo zijn er bijvoorbeeld handige apps waarmee je je gevoelens en gedachten bij kunt houden, of om leert gaan met stemmen horen. Er zijn websites zoals durfjijmetmij.nl waar je sociale contacten op kunt doen, en het (online) spel Steek je los? waarmee je eenvoudig in gesprek kunt gaan met elkaar over allerlei thema’s.
Een interactieve toepassing die de nazorg bij psychose kan ondersteunen ontbreekt echter nog, en daar wil Floortje in samenwerking met PsychoseNet.nl graag verandering in brengen.

Om inzicht te krijgen in waar mensen na een psychose behoefte aan hebben, heeft Floortje een (anonieme) online enquête opgesteld.

Heb jij ervaring met psychose, nazorg en/of goede ideeën over hoe een interactieve toepassing gericht op nazorg eruit zou kunnen zien? Vul de enquête in!

Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Start de enquête via deze link, je antwoorden worden uitsluitend voor Floortje’s afstudeeropdracht gebruikt en blijven anoniem.
Je deelname en input wordt enorm gewaardeerd!

nazorg vragenlijst
Lees de blog van Floortje over haar motivatie en inspiratie om met dit onderwerp aan de slag te gaan.
Gedurende haar afstudeerperiode zal Floortje regelmatig blogs schrijven over de vorderingen.

Photo credit
  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Dag Floortje,

    Ik heb de online enquête ingevuld en ik mail je binnenkort voor het maken van een afspraak, zodat je de G.G.Z. in Noord-Holland-Noord kan bezoeken en een rondleiding krijgt op het terrein.

    Groetjes,

    Nicolas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *