Main content

Vraag

Beste,

Ik heb een vraag. Het gaat om mijn broer die onlangs heeft geprobeerd om zichzelf van het leven te nemen.

Dit was op vakantie toen zijn vriendin het voor de zoveelste keer uitmaakte. Hij belandde vervolgens in het ziekenhuis. Hij is gister teruggekomen en niet helemaal te herkennen als de persoon die ik ken voordat dit alles speelde. Ik maak me zorgen om hem, maar kan geen gesprekken met hem aangaan omdat we geen goeie band meer hebben na een conflict te hebben gehad met mij en zijn vriendin. Ik sprak haar aan om bepaalde gedragingen en zij vonden dit beide onterecht. Ook voor de zelfmoordpoging hadden mijn broer en zijn vriendin beide het contact tussen mijn ouders stopgezet en schreef zijn vriendin een verontrustend appje naar me ouders toe.

Ik weet mij geen raad. Weet niet zo goed hoe ik dit kan aanpakken zonder iets te laten escaleren of woede/boosheid te veroorzaken bij me broer. Zou ik advies kunnen krijgen hierover?

Antwoord

Beste Candra,
Er zit waarschijnlijk een heel verhaal achter je vraag. Daarom is het lastig om een kort antwoord te geven. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of je broer een psychische aandoening heeft en of hij al hulp krijgt.

Misschien helpt het om met onze adviesdienst te bellen zodat je het hele verhaal kan vertellen en we met je kunnen meedenken. Dat kan elke werkdag van 10 tot 4 via (088) 000 21 20.
Je kunt ook contact opnemen met www.113.nl. Zij zijn gespecialiseerd in preventie van zelfmoord en zijn er ook voor naasten die zich zorgen maken.

Kijk ook eens op de website van Ypsilon, de vereniging voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. www.ypsilon.org.

Veel sterkte gewenst.

Met vriendelijke groet,
Heleen, Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 21
Beantwoord door: Ypsilon op 21 mei 2019
  • Deel deze pagina: